Úvod LG LG G5 LG zahájilo útok na Galaxy S7. Jeho novinka G5 je vraj vďaka...

LG zahájilo útok na Galaxy S7. Jeho novinka G5 je vraj vďaka týmto výhodam lepšia

6
Bolo len otázkou času, kedy niekto z TOP výrobcov začne s agresívnou marketingovou kampaňou proti niektorému z čerstvých smartfónov od konkurencie. Ako môžeme na vlastné oči vidieť, LG nás nenechalo dlho čakať.

Juhokórejská spoločnosť totiž zverejnila jednoduché porovnanie hlavných vlastností vlajkovej lode G5 a Galaxy S7. Objektivitu v tomto prípade ale určite nečakajte. Jednotlivé funkcie sú vybrané viac-menej podľa toho, čo sa hodilo LG, takže v zozname nájdete aj výšku rozlíšenia hlavného fotoaparátu či veľkosť uhlopriečky zobrazovacieho panelu, ktorá je v tomto prípade samozrejme nepodstatná. V oboch prípadoch ide o veľmi podobné uhlopriečky (5,1″ vs. 5,3″), pričom niekomu z nás môže vyhovovať skôr menší displej.

LG-G5-vs-Samsung-Galaxy-S7-infographic-01

Rovnako ani pri fotoaparátoch nezáleží na veľkosti rozlíšenia, ale na celkovej kvalite záberov, ktorú môže mať 12 Mpx senzor v Galaxy S7 oveľa lepšiu, než LG G5, ktorý disponuje 16 Mpx rozlíšením. Samozrejme, nesmieme zabudnúť ani na ďalší – tretí – fotoaparát s rozlíšením 8 Mpx a širokouhlým záberom. Ten je však na to, aby slúžil ako jednoduchšia alternatíva ku GoPro, takže porovnávať jeho kvalitu s hlavným Dual Pixel fotoaparátom Galaxy S7 asi ani nemá zmysel.


Aj keď je to teda celé skôr na smiech, vylúčiť sa určite nedá pravdepodobnosť, že tento šikovný marketingový ťah niekoho menej technicky zdatnejšieho dokáže presvedčiť o kúpe LG G5 na úkor Samsung Galaxy S7 alebo S7 edge.

Novinky z MWC vám prinášame vďaka

Najlepšia výbava za najlepšie ceny
To najlepšie z Číny za najnižšie ceny