Včera sme vás informovali, že Xiaomi trochu nečakane oznámilo produkciu nového smartfónu. Ide o model Redmi 3, ktorý bude predstavený 12. januára, pričom ide o priameho nástupcu cenovo veľmi dostupného (110 $) zriadenia Redmi 2.

Včera sme poznali len pár informácií o tomto zariadení, dnes sme však zase o niečo múdrejší. Vieme, že Xiaomi Redmi 3 bude disponovať 5-palcovým displejom s HD rozlíšením, ponúkne konštrukciu z kovu, Android 5.1.1 alebo 13 a 5 MPix fotoaparáty.

Čo sa týka výkonu, o ten sa postará procesor Qualcomm Snapdragon 616 (octa-core, 1,7 GHz) spolu s grafickým čipom Adreno 405 a 2 GB operačnou pamäťou RAM. 16 GB interné úložisko si budeme môcť rozšíriť prostredníctvom pamäťových kariet a za pozornosť rozhodne stojí akumulátor. Ten bude mať kapacitu až 4100 mAh hodín. Vzhľadom na menej náročný displej a ostatné špecifikácie môžeme očakávať veľmi slušnú výdrž na jedno nabitie.

Už teraz je jasné, že cena nebude až taká nízka, ako pri predošlej generácii smartfónu. Každopádne bude určite nastavená veľmi spravodlivo. Xiaomi to už pravidelne dokazuje aj pri ostatných svojich produktoch.