Čínsky výrobca Xiaomi sa chystá predstaviť nielen novú vlajkovú loď Mi 5, ktorú uvidíme v druhej polovici februára, ale aj ďalší model. Tentokrát pôjde o model Redmi 3 a predstavený bude 12. januára. Dátum predstavitelia spoločnosti potvrdili na sociálnej sieti Weibo.

Smartfón Redmi 3 nemá nič spoločné s taktiež nedávno predstaveným modelom Redmi Note 3. Zdieľajú len podobný názov, pričom pôjde o nástupcu zariadenia Redmi 2. To sa mimochodom predáva za sumu približne 110 dolárov.

Aj keď nepoznáme kompletné detaily, pár informácií prezradil certifikačný proces telekomunikačnej inštitúcie TENAA. Xiaomi Redmi 3 bude disponovať 5-palcovým displejom s rozlíšením 1280 x 720 pixelov, zatiaľ nešpecifikovaným quad-core procesorom s taktom 1,5 GHz, 2 GB operačnou pamäťou RAM a 16 GB úložiskom. Na palube ďalej nájdeme operačný systém Android vo verzii Android 5.1.1 alebo 13 a 5 MPix fotoaparáty. Zariadenie napriek očakávanej nízkej cene ponúkne kovové telo so „vzorkovaným“ dizajnom.

Xiaomi-Redmi-3-teaser

Ako sme už spomínali v úvode, spoločnosť plánuje nové zariadenie entry-level egmentu predstaviť už o pár dní, 12. januára 2016.