Consumer Electronics Show. Jeden z najväčších veľtrhov spotrebnej elektroniky sa už od roku 1978 koná v najľudnatejšom meste štátu Nevada, v Las Vegas. Aj tento rok sa môžeme tešiť na plejádu najnovších technológií určených pre domácnosti, ale aj firmy.

Podujatie CES v minulom roku prilákalo viac ako 3600 vystavovateľov, ktorých produkty si pozrelo cez 170 000 návštevníkov, vrátane médií a profesionálov. Nás samozrejme zaujímajú hlavne smartfóny, tablety ale určite nevynecháme ani prvky internetu vecí či napríklad drony.

Fanúšikov multimédií nenechajú chladnými nové inteligentné televízory, audio sústavy či iná foto a videotechnika. Na podujatí CES 2016 sa toho udeje veľa a preto vám prinášame prehľad kľúčových udalostí a tlačových konferencií. Z každej sa vám budeme snažiť priniesť čo najrelevantnejšie a najčerstvejšie informácie.

5. január (utorok) 17:00

lg-g-flex-2-5

V tento čas má naplánovanú tlačovú konferenciu spoločnosť LG. Aj keď predstavitelia spoločnosti neavizovali žiadne konkrétne novinky, určite sa môžeme tešiť na nové televízory a nositeľné príslušenstvo. Údajné predstavenie zakriveného smartfónu LG G Flex 3 sa vraj konať nebude. LG ale podľa dostupných informácií pripravuje úplne nový smartfón so zakriveným displejom. Ten by mal konkurovať ešte nepredstavenému Samsungu Galaxy S7.

5. január (utorok) 19:00

huawei-mate-8-2

O 16:00 nás vo svojom „stánku“ privítajú predstavitelia tretieho najväčšieho výrobcu smartfónov na svete, čínskeho Huawei. Sme si istí, že Huawei na podujatí CES 2016 odprezentuje ich najnovšiu vlajkovú loď, smartfón Mate 8. Viac sa o nej dočítate v minulom článku. Huawei si dokonca pripravil aj priamy prenos, ktorý budete môcť sledovať na YouTube v tomto URL odkaze.

5. január (utorok) 21:00

Qualcomm sa tento rok na podujatí CES 2016 nepochváli novými procesorovými jednotkami pre smartfóny, ale niečim iným. Qualcomm v minulom roku intenzívne pracoval na platforme Snapdragon Flight, ktorá bude poháňať inteligentné lietajúce drony. Viac detailov nájdete v nedávnom článku.

5. január (utorok) 23:00

samsung_gea

Neskoro v noci nášho času bude svoje novinky prezentovať ďalší veľký hráč. Ani kórejský Samsung nezverejnil žiadne informácie, ktoré by naznačovali nové produkty. Samsung ale určite nevynechá nové smart televízory, zariadenia pre inteligentné domácnosti a možno sa dočkáme aj prekvapenia v podobe smartfónu. Zabudnúť nemôžeme na virtuálnu realitu.

6. január (streda) 00:00

zte

Hodinu po Samsungu sa môžeme pozrieť na čínskeho výrobcu ZTE. Prognózy hovoria, že v tomto roku budú čínski výrobcovia výraznejšie napredovať hlavne vďaka cenovo dostupnejším, no kvalitným smartfónom. ZTE na podujatí CES 2016 pravdepodobne ukáže inovovanú „Axon“ sériu smartfónov. Naposledy výrobca zaujal smartfónom ZTE Axon Mini.

6. január (streda) 02:00

sony-xperia-z5-premium-3

Spoločnosť Sony Mobile len nedávno predstavila trojicu nových Xperia Z5 smartfónov. Preto neočakávame, že príde s niečim veľkým. Povráva sa však, že novej verzie sa dočká phablet Xperia Z Ultra, ktorý bol predstavený v roku 2013. Ten by mal niesť názov Xperia Z5 Ultra a pôjde o kombináciu nadrozmernej obrazovky a výkonného hardvéru. Živý prenos z konferencie nájdete na tejto adrese.

8. január (piatok) 02:00

Blu-Studio-G

BLU je oproti hráčom vyššie oveľa skromnejšia spoločnosť. Zaujala ale produkciou zariadení v hesle „za málo peňazí, veľa muziky“. Výrobca naposledy upútal smartfónom Studio Energy, ktorý má až 5000 mAh batériu a nenáročné komponenty pod kapotou. Jeho výdrž na jedno nabitie je preto excelentná a práve s podobnou novinkou by mohol výrobca vyrukovať na podujatí CES 2015.