Procesory Qualcomm Snapdragon dnes poháňajú množstvo smartfónov z dielní širokého spektra výrobcov. Qualcomm sa ale v minulom roku pustil do nového, rozhodne trendového segmentu. Plánuje tvoriť lacnejšie a dokonalejšie inteligentné drony.

Celá platforma nesie príznačný názov Snapdragon Flight, pričom ide o kombináciu upraveného výkonného hardvéru a softvéru. Snapdragon Flight pracuje so známym procesorom Snapdragon 801, Wi-Fi štandardom 802.11n, Bluetooth technológiou alebo lokalizačným čipom GNSS. Atraktívna je ďalej podpora rýchleho nabíjania alebo možnosť snímať okolie duálnymi kamerami až v 4K rozlíšení.

Cieľom spoločnosti Qualcomm je znížiť cenu dronov o tretinu a predĺžiť dobu letu na jedno nabitie. Takéto drony by mali stáť približne 300 až 400 dolárov a doba letu by sa mala približovať k jednej hodine. V súčasnosti by vás takáto hračka stála hravo cez 1200 dolárov.

Qualcomm plánuje túto pokročilú technológiu odprezentovať tento týždeň na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2016 v Las Vegas. Na najnovšom pôsobivom promo videu si môžete pozrieť ukážku autonómneho lietania, mapovania prekážok alebo plánovaného programovateľného letu vďaka širokej podpore rôznych senzorov.