Úvod Apple iPhone Tak to ste ešte nevideli: VIDEO s iPhone 7, ktorý sa pri...

Tak to ste ešte nevideli: VIDEO s iPhone 7, ktorý sa pri páde nerozbije

21

Rozbité displeje, respektíve ich ochranné sklíčka, patria medzi najväčšie nočné mory všetkých používateľov smartfónov. Pri novších hi-end modeloch predstavuje jeho výmena poriadne mastnú čiastku v hodnote aj niekoľkých stoviek eur. Podľa tvorcu zaujímavého konceptu ďalšieho iPhone by však vedel tento problém vyriešiť takzvaný parašutistický systém.

Ten má fungovať na pomerne jednoduchom technologickom princípe, kde systém pri detekcii pádu ešte pred samotným kontaktom smartfónu s tvrdou podlahou aktivuje akési tlakové trysky. Tie behom zlomku sekundy dokážu zredukovať silu dopadu na takú úroveň, ktorá by jemnej hliníkovej konštrukcii a jej sklu žiadnym spôsobom neublížila.

Integráciou takéhoto riešenia ale na druhú stranu narastie náročnosť využitia priestoru v útrobách tela mobilného telefónu, čo môže navýšiť aj jeho rozmery, vrátane hrúbky, ktorá je každou generáciou menšia a menšia. Ak však miniaturizácia komponentov nezačne stagnovať, budúcnosť bezpečnostného systému s podobným princípom nemusí byť až tak stratená. Určite by ho privítalo množstvo spotrebiteľov, ktorým sa už aspoň jedenkrát ochranné sklíčko displeja rozbilo.

Viac vizuálnych detailov, ako to celé funguje, nájdete na videu nižšie. Aký je váš názor?