Úvod LG LG G4 LG G4 dostáva aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow aj na Slovensku

LG G4 dostáva aktualizáciu na Android 6.0 Marshmallow aj na Slovensku

8

Vyzerá to tak, že sa v LG konečne rozhodli uvoľniť aktualizačný balíček pre vlajkovú loď G4, ktorá s verziou 6.0 Marshmallow prináša niekoľko zaujímavých vylepšení. Konkrétne ide o vybrané európske krajiny, kde nechýba ani naše Slovensko. Jeden z našich čitateľov nás už totiž stihol o tejto udalosti informovať formou screenshotu.

Po poľských testoch a juhokórejskom aktualizovaní začiatkom tohto mesiaca prichádza na rad aj zvyšná časť sveta. Používatelia z krajín ako Nemecko, Turecko, Slovensko, Česká republika alebo Maďarsko by mali mať balíček dostupný prostredníctvom PC aplikácie LG Bridge (zatiaľ bez OTA spôsobu), takže je nevyhnutné spárovať osobný počítač so smartfónom. Veľkosť aktualizačného súboru má byť pritom až takmer 1,6 GB.

Medzi vylepšeniami prináša šetriacu funkcionalitu Doze, ktorá uvedie zariadenie do hlbokého spánku a tým vypne všetky dátové procesy na pozadí, alebo podrobnejšiu správu povolení (fotoaparát, mikrofón atď.) pre nainštalované aplikácie. Zmeny v oblasti grafického spracovania nadstavby UX budú tentokrát zanedbateľné.

Vlastníte LG G4 a dostali ste už aj vy Android 6.0? Pochváľte sa s vašimi skúsenosťami v komentároch.

lg-g4-android-6-marshmallow