Veľké predstavenie pokračovania jedného z najpopulárnejších zariadení radu Galaxy Note sa uskutoční už 13. augusta. Čím sme k tomuto predstaveniu bližšie, s tým viac a viac informácií a uniknutých záberov sa každodenne stretávame. Iný nie je ani dnešok, resp. v tomto prípade včerajšok, keď sa na scénu prebojovali tri snímky chystaného prémiového phabletu.

Ako môžete vidieť z fotografií, niekde na svete sa už nachádza šťastný človek, ktorý mal možnosť pohrať sa s touto novinkou. Počas testovania ju vyfotografoval zo všetkých možných uhlov, vďaka čomu sa nám naskytol zatiaľ najlepší pohľad na to, čo nás čaká.

Samsung nás teda 13. augusta nemá čím, po hardvérovej stránke, prekvapiť. Galaxy Note 5 príde už s tradičným S Pen, klasickým USB portom (Type-C sa bohužiaľ nekoná), 4 GB operačnou pamäťou RAM a chýbajúcim slotom pre SD karty. Čo sa úložiska týka, tam sa máme pripraviť na 32/64/128 GB možnosti.

Samsung si mal zvoliť 3 000 mAh batériu, ktorá nebude vymeniteľná. Na prvý pohľad sa zdá, že sa jedná o malú kapacitu, no niečo podobné sme videli aj pri Galaxy S6, ktorého batéria je v porovnaní s Galaxy S5 taktiež o niečo menšia. S výdržou však S6 problém rozhodne nemá.

Samsung Galaxy Note 5 sa dizajnovo podobá na Galaxy S6
Samsung Galaxy Note 5 sa dizajnovo podobá na Galaxy S6

Dizajnovo sa Galaxy Note 5 podobá práve na spomínaný Galaxy S6, s príjemne vytvarovanými bokmi, vďaka čomu by sa zariadenie malo lepšie držať. Čo sa softvéru týka, Galaxy Note 5 bude bežať na najnovšej verzii TouchWizu, pričom tentokrát si už budete vedieť upraviť „Air Command menu,“ ktoré sa zobrazí po vysunutí S Pen. Táto možnosť je viditeľná na prvých troch fotkách, kde sa medzi možnosťami objavil aj Instagram.

Nakoniec doplníme aj zvyšok špecifikácií. Pripraviť sa teda môžete na 5,7-palcový Quad HD Super AMOLED displej, Exynos 7420, 16 Mpx zadný fotoaparát a 5 Mpx selfie senzor. Galaxy Note 5 by sa mal začať predávať s Android 5.1.1 Lollipop.