Úvod LG LG G4 O hi-tech smartfón G4 je menší záujem, ako spoločnosť LG predpokladala

O hi-tech smartfón G4 je menší záujem, ako spoločnosť LG predpokladala

Juhokórejský výrobca znížil predpokladané zisky o dosť veľkú sumu. Na svedomí to vraj má vlajková loď G4.

8

Včera sme publikovali našu recenziu LG G4. A ako ste mali možnosť vidieť, smartfón nás nadchol takmer po každej stránke. Hoci ho poháňa čipset Snapdragon 808, ktorý je o niečo menej výkonný ako Snapdragon 810 alebo taký Exynos 7420, no aj napriek tomu ide stále o skvelé zariadenie.

Faktom však je, že sa nepredáva práve najlepšie. Analytici z Južnej Kórei znížili predpokladané zisky spoločnosti o takmer 50%. LG v prvom štvrťroku 2015 zarobil 66 miliónov amerických dolárov, to však ešte ale nebol LG G4 k dispozícii. Spoločnosť teda predpokladala, že v druhom štvrťroku zarobí vďaka Android novinke ešte viac – teoreticky až 92 miliónov. Svoje očakávania však teraz upravila na zhruba o 40 miliónov menšiu sumu.

Tiež nie je veľmi pravdepodobné, že sa v tomto roku podarí predať 8 až 12 miliónov kusov vlajkovej lode G4. Dosiaľ sa k novým majiteľom dostalo približne okolo 2,5 milióna kúskov. LG bude mať teda čo robiť, aby v ďalších štvrťrokoch pri rastúcej konkurencii predal aspoň rovnaké množstvá.