Viacero zdrojov potvrdilo informáciu, že LG neplánuje aktualizovať tohtoročnú vlajkovú loď na Android 5.1.1, ale rovno na nedávno predstavený Android M, ktorého celý názov ešte dokonca ani nepoznáme.

Vyplýva to z reakcie O2 UK a LG Hellas na otázky používateľov sociálnej siete Facebook, ktoré sa týkali približného dátumu aktualizácie smartfónu G4 na vynovenú verziu operačného systému, pričom ten momentálne poháňa Android 5.1.0.

Android M predstavil Google ešte minulý mesiac a zároveň sprístupnil pre vývojárov aplikácií nedokončené prevedenie. Novinka prinesie niekoľko drobných vylepšení s cieľom zlepšiť súčasné používateľské skúsenosti. Oficiálne uvoľnenie pre širokú verejnosť prebehne po predstavení očakávaných NEXUS zariadení, čo by mohlo byť zhruba niekedy počas októbra.

Podobné plány naznačil juhokórejský výrobca i s minuloročnou vlajkovou loďou – LG G3. Oficiálna Facebook stránka LG Hellas totiž pred nedávnom uviedla, že aj v tomto prípade chcú preskočiť menší aktualizačný balíček Android 5.1.1, takže podľa všetkého dostanú zákazníci za pár mesiacov rovno Android M.