Čo by to bolo za vlajkovú loď, ak by sme o nej nevedeli takmer všetko ešte pred jej oficiálnym spustením, že? LG G4, vlajková loď druhého najväčšieho juhokórejského výrobcu, bude oficiálne predstavená už 28. apríla na tlačových konferenciách v New Yorku a Londýne.

Dnes je pre fanúšikov LG šťastný deň, keďže chyba na strane LG umožnila získanie prístupu k celej stránke, ktorú mala spoločnosť pripravenú pre LG G4. Niečo nám na tom však nesedí.

lg-g4-leakS touto tzv. microsite je niekoľko problémov, ktoré by mohli naznačovať, že si z nás LG robí len srandu. Na druhej strane, web, ku ktorému sme získali prísup skôr, než sme mali, vyzerá ako oficiálna stránka skutočne určená pre promo LG G4. Niektoré informácie v nej však chýbajú, alebo jednoducho nesedia.

Podľa tohto webu má LG G4 ponúknuť 5,5-palcový Quad HD displej, ako aj poriadne šťavnaté špecifikácie, ktoré ho budú zásobovať. Reč je o čipsete Snapdragon 810 ako aj o 2 GB operačnej pamäti RAM pri 16 GB verzii smartfónu, resp. 3 GB RAM pri 32 GB verzii. Nechýba ani 3 000 mAh batéria s bezdrôtovým nabíjaním a microSD slot.

Teraz sa už dostávame k časti webu, ktorá nedáva zmysel. Prvým údajom, ktorý nesedí je počet megapixelov pri fotoaparátu. Web uvádza, že LG G4 ponúka 13 Mpx fotoaparát a to aj napriek tomu, že LG sám potvrdil, že G4 ponúkne 16 Mpx jednotku. Zariadenie okrem toho podľa webu beží na Android 4.4.4 KitKat (a to aj napriek tomu, že LG UX 4.0 je postavený na Lollipope). Jedná sa teda o provizórne informácie, čo naštrbuje dôveryhodnosť celého webu.

Prečítajte si: Príde LG G4 naozaj s koženým zadným krytom?

V špecifikáciách sa však nachádzajú zmienky o nových funkciách fotoaparátu, hlavne vďaka nového objektívu s clonou len f/1.8, ako aj informácia o 8,9mm hrubej, zakrivenej konštrukcii. Nechýba ani nová verzia Smart Notice 2.0, „super-rýchla“ galéria, inteligentný kalendár a ďalšie softvérové vychytávky.

Telefón má byť dostupný v niekoľkých farebných prevedeniach (pozrite si titulný obrázok). Celkovo sa teda jedná o poriadny kusisko informácií, ktorý sa na verejnosť pravdepodobne nemal dostať. Či je to všetko pravda sa dozvieme už 28. apríla.