Úvod Výrobcovia Samsung Samsung skomplikoval plány Apple. Elektromobil sa môže oneskoriť

Samsung skomplikoval plány Apple. Elektromobil sa môže oneskoriť

1

Juhokórejský gigant zrejme prekazil ďalší významný ťah kalifornského jabĺčka. V čerstvej tlačovej správe totiž prezradil, že uskutočnil akvizíciu jednej časti automobilovej spoločnosti Magna Steyr.

Podľa dostupných informácií má ísť práve o divíziu, ktorá sa zaoberá vývojom aj produkciou batérií pre elektromobily a hybridné vozidlá. Cena za obchod spomenutá nebola.

Upozornil web Business Insider.

Magna Steyr predstavuje rakúsku poprednú spoločnosť s kapacitami na montáž osobných áut. Akvizícia sa však týka iba vyššie spomenutej časti.

Medzi jej zákazníkmi nájdeme značky ako Audi, Volkswagen či General Motors.

Ešte pred uskutočnením obchodu so Samsungom kolovali kuloárne informácie o prebiehajúcom dialógu medzi Apple a rakúskym výrobcom. Ten mal údajne plány využiť jeho možnosti a skúsenosti na produkciu vlastného autonómneho elektromobilu, ktorý by mohol – ak pôjde všetko podľa plánov – uzrieť svetlo sveta do roku 2020.

Keďže ide o akvizíciu len jednej divízie Magna Styer, novinka nemusí odradiť Apple od ďalšej spolupráce. V hre je taktiež ešte stále varianta spolupráce aj so spoločnosťou Samsung a jej čerstvým úlovkom.