Úvod Sociálne siete Facebook Facebook spúšťa novú funkciu: Po smrti zverí váš profil inému používateľovi

Facebook spúšťa novú funkciu: Po smrti zverí váš profil inému používateľovi

15

Najväčšia sociálna sieť na svete prichádza s pomerne zaujímavou novinkou. Každý, kto si ju aktivuje, bude môcť určiť človeka, ktorý dostane váš profil do vlastníctva. Jedinou podmienkou je, aby ste odišli z tohto sveta.

Čerstvý majiteľ bude samozrejme v určitých veciach obmedzený. Do jeho právomocí zaradí Facebook oprávnenie na potvrdzovanie žiadostí o priateľstvo, menenie profilovej a titulnej fotografie, sťahovanie zdieľaných fotografií alebo pridanie zvýrazneného rozlúčkového textu priamo na profil nebohého.

Funkcionalita pribudne v bezpečnostných nastaveniach webového rozhrania aj mobilnej aplikácie.

Facebook je miesto na zdieľanie a komunikovanie s priateľmi či rodinou. Pre viacerých z nás je to taktiež miesto, kde môžeme spomínať na tých, ktorých sme stratili. Keď človek odíde, ich účet sa stane spomienkou na ich život, priateľstvo a skúsenosti.

Pokiaľ si používateľ nestihne vybrať toho, komu tieto privilégia pridelí, overení rodinní príslušníci dostanú príležitosť požiadať Facebook o uctenie pamiatky pridaním slova ‚spomíname‘ pri jeho meno. Zároveň sa tým deaktivujú reklamy, ktoré sociálna sieť zobrazuje pri prezeraní akéhokoľvek profilu.

Funkcionalita by mala byť najskôr prístupná iba v USA, časom sa však nepochybne rozšíri i do ostatných kútov sveta.

facebook-smrt-profil-ucet
Zvolený kontakt dostane takéto upozornenie