Úvod Android Wear SmartWatch 3 a SmartBand Talk: Nositeľné novinky od Sony

SmartWatch 3 a SmartBand Talk: Nositeľné novinky od Sony

0
Sony SmartWatch 3

Spoločnosť Sony predstavila na včerajšej tlačovej konferencii, popri nových smartfónoch a tablete, aj čo-to z vynovených tech hračiek na zápästia.

Svet mal včera príležitosť po prvý krát uvidieť tohtoročné mobilné zariadenia od renomovaného výrobcu, ktorý má na trhu s technológiami obdobného rázu už niečo preskákané. Japonský gigant po mesiacoch tvrdej práce poodhalil závoj nad novou Sony Xperia Z3, Sony Xperia Z3 Compact a novým Sony Xperia Z3 Tablet. Pred publikom zvedavých novinárov však ukázal aj dvojicu nositeľných produktov.

 

Sony SmartWatch 3

Prvý z dvoch nositeľných produktov so značkou Sony sú inteligentné hodinky SmartWatch 3. Výrobca v tejto generácii zakomponoval špeciálne upravenú verziu operačného systému Android – Android Wear. Novinka však prichádza aj s vylepšenými špecifikáciami či krajším dizajnom.

Sony SmartWatch 3 Sony SmartWatch 3 Sony SmartWatch 3

Sony SmartWatch 3 disponujú 4-jadrovým procesorom s frekvenciou 1,2GHz. Informácie hodinky zobrazia na 1,6-palcovom displeji (LCD, 320×320 pixelov). Certifikácia IP68 sa zase postará o nejaký ten útok vody. Technické špecifikácie tvorí i 4GB interná pamäť pre dáta, 512MB operačná pamäť, NFC čip, kompas, GPS, akcelerometer, mikrofón a batéria so 420 mAh kapacitou, ktorá podľa slov výrobcu udrží zariadenie pri živote až 2 dni pri používaní; 4 dni v pohotovostnom režime. Kupca si bude môcť vybrať medzi viacerými farebnými prevedeniami, vrátane žltého alebo takého ružového, pričom dve z nich ponúkne iba obmedzené množstvo vyrobených kusov.

 

Sony SmartWatch 3
Sony SmartWatch 3

 

Sony SmartBand Talk

Posledným kúsom v predstavenej dvojici nie je nič iné, ako inteligentný náramok Sony SmartBand Talk. Novinka so stále zapnutým e-ink displejom sa dá chápať aj ako odpoveď na kórejsky Galaxy Fit náramok.

SmartBand Talk ponúka už spomínaný e-ink displej o veľkosti 1,4-palca, ktorý zabezpečí šetrnú spotrebu drahocennej energie v batérii nositeľného zariadenia. Náramku nechýba samozrejme ani taký prístup do LifeLog aplikácie, nakoľko je primárne určený na sledovanie denno-dennej aktivity jeho používateľa. Hardvérovú výbavu dopĺňa mikrofón aj s reproduktorom, ktoré slúžia na interakciu so zariadením. No a certifikácia IP68 je v dnešnej dobe samozrejmosťou.

Zo začiatku príde do obchodov v dvoch farbách – čiernej a bielej. Výrobca ale prezradil, že časom sprístupní viacero farebných prevedení.

Sony SmartBand Talk
Sony SmartBand Talk
Zdroj: sonymobile.com, androidandme.com