Úvod Udalosti IFA 2014 OFICIÁLNE: Xperia Z3. Nová vlajková loď z dielne Sony

OFICIÁLNE: Xperia Z3. Nová vlajková loď z dielne Sony

7

Po Samsungu neváha ani spoločnosť Sony, ktorá sa takisto dnes rozhodla predstaviť svoju novú vlajkovú loď aj spolu s ostatnými zariadeniami, ktoré nájdete v ostatných publikovaných článkoch.

Nový TOP model nesie podľa očakávaní názov Xperia Z3 a čo nové si pre nás Sony pripravilo sa dozviete nižšie.

 

Dizajn

Každý výrobca smartfónov používa jedinečný dizajnový jazyk, pričom ten v Sony je nazývaný OmniBalance. Oproti predošlej verzii sa nestretávame s veľkými zmenami, čo však nie je na škodu.

Dizajn smartfónu je dostatočne jedinečný hlavne s použitím zaobleného hliníkového rámu a tvrdeného skla po oboch stranách zariadenia.

Xperia Z3 schudla ako do váhy tak do hrúbky. Rozmery smartfónu sú 146 x 72 x 7,3 mm s váhou 152 gramov.

Xperia Z3 zostala verná prachu a vodeodolnosti s certifikáciami IP 65 a IP 68.

Sony-Xperia-Z3-camera

Parametre

Čo sa displeju týka, Sony sa nerozhodla ísť cestou Quad HD displejov a zostala verná full HD rozlíšeniu pri 5,2 palcoch a hodnote ppi 424. Zážitok zo sledovania obsahu má ešte viac vylepšiť Live Colour a X-Reality engine technológia a má sa jednať o najjasnejší displej vôbec.

Sledovanie na priamom slnku alebo svetle by tak malo byť v poriadku.

Xperiu Z3 poháňa známy Snapdragon 801, pamäť RAM má kapacitu 3 GB a svoje dáta uložíte buď do 16 alebo 32 GB interného úložiska s možnosťou rozšírenia o micro SD karty.

Tenký profil zariadenia zniesol 3100 mAh batériu, čo je oproti predošlej Xperii Z2 rozdiel ale smerom na dol. Tá poskytuje 3200 mAh.

Fotoaparát sa chváli 20,7 megapixelmi a vybavený je novým, 25 milimetrovým širokoúhlym objektívom „G Lens“. Pribudli nové režimy fotografivania a viac možností nastavenia samotného fotoaparátu.

Zariadenie vybalíte z krabice s Androidom KitKat vo verzii 4.4.4 a okrem toho si môžete užiť NFC, LTE, Bluetooth 4.0 či PS4 Remote konektivitu. V niektorých lokalitách bude k dispozícii verzia pre dve SIM karty a na pultoch predajní sa objaví niekedy v priebehu jesene so zatiaľ neznámou cenou.

Sony-Xperia-Z3
Sony-Xperia-Z3 (1)
Sony-Xperia-Z3 (3)
Sony-Xperia-Z3 (4)
Sony-Xperia-Z3 (2)
Sony-Xperia-Z3 (5)

[poll id=“303″]