Úvod Apríl Apple a Samsung zakopali vojnovú sekeru. Samsung 1 miliardu dolárov platiť nemusí,...

Apple a Samsung zakopali vojnovú sekeru. Samsung 1 miliardu dolárov platiť nemusí, začali zdieľať patenty

11

Najväčší výrobcovia smartfónov súčastnosti, Apple a Samsung konečne zakopali vojnovú sekeru. Stalo sa tak po tlaku zákazníkov, ktorí už mali dosť toho, ako sa na technologických weboch nepísalo o ničom inom ako o ich súdnych sporoch.

Predstavitelia Apple a Samsung dnes krátko po polnoci uzatvorili novú zmluvu, v ktorej okrem toho, že medzi nimi právne musí ostať prímerie a teda žiadne ďalšie súdne spory, uvádza aj to, že nedávna výhra Apple voči Samsungu bola neférová a Apple zvíťazil len na základe šikovnosti právnikov a nie na základe faktov.

CEO Apple, Tim Cook a CEO Samsungu, JK Shin túto situáciu opäť prehodnotili a prišli k záveru, že vypýtanie si 1 miliardy dolárov by bolo zo strany Apple nemorálne. Samsung však tento charitatívny krok opätoval, keď americkej spoločnosti ponúkol svoje široké patentové portfólio.

Pre bežného zákazníka to znamená svetlejšiu budúcnosť a možno aj kvalitnejšie zariadenia. Prvé ovocie tejto dohody už však môžeme vidieť. Jedná sa o iPhone 5c, ktorý sa už čoskoro začne predávať s Androidom.