Úvod Apríl Apple mení stratégiu. Neúspešný iPhone 5c má začať predávať s Androidom

Apple mení stratégiu. Neúspešný iPhone 5c má začať predávať s Androidom

7

Neuveriteľné sa stáva skutočnosťou. Apple, známy výrobca iPhonov, ktorý minulý rok predstavil dva nové modely – iPhone 5s a iPhone 5c – mení stratégiu a do svojho portfólia zaradil využitie Androidu.

O tejto prevratnej novinke informoval server SvetAplikaci, no správa bola potvrdená aj zahraničnými serverami ako TheVerge, Wallstreet Journal či The New York Times. Apple má nový iPhone 5c, na ktorom mimochodom beží čistý Android začať predávať pomocou svojho obchodu, ako aj priamo cez Google Play, kde sa iPhone 5c zaradí medzi ostatné zariadenia s príponou ‚Google Play.‘

Dôvodom tohto radikálneho kroku majú byť slabé predaje, keďže na sklade Apple momentálne visí až 3 miliónov kusov iPhone 5c. Novinka prekvapila nie len nás, ale aj našich kolegov z Česka, ktorí o tejto novinke informovali hneď minútu po polnoci.

Pozitívnou správou je aj nacenenie a dostupnosť nového zariadenia. Apple totiž tvrdí, že väčšina hodnoty iPhone 5c ležala práve v optimalizácii iOS. Jeho absencia, resp. nahradenie Android 4.4 KitKat malo obrovský efekt aj na jeho cene. Apple ho totiž chce predávať za 99€ a to aj na Slovensku. Dostupný za túto cenu bude len jeden deň, a to 31. apríla.

Aktualizácia: Apple tento krok potvrdil, prvé kusy majú byť už na ceste do Google, kde iOS vymenia za Android 4.4 KitKat.