Úvod Android Wear Motorola a LG oznámili svoje nové hodinky s podporou Android Wear

Motorola a LG oznámili svoje nové hodinky s podporou Android Wear

7

Google na nás dnes k večeru hodil poriadnu bombu vo forme nového operačného systému pre inteligentné hodinky, Android Wear. Teraz je čas obrátiť náš zrak na rôznych výrobcov, ktorí sa zo všetkých síl budú snažiť pripraviť čo najzaujímavejšie produkty.

V LG sa do predstavovania ako prví, keď pred pár minútami svetu ukázali svoje nové hodinky, G Watch, ktoré by mali byť dostupné už budúci štvrťrok. Hodinky majú podľa obrázku jednoduchý obdĺžnikový dizajn, pričom vyrobené by mali byť z plastu. CEO mobilných komunikácií v LG o hodinkách povedal len toľko, že „ich spoločnosť do dizajnu a spracovania dá úplne všetko.“ LG okrem toho pripomenuli, že na ich hodinkách pracujú v úzkej spolupráci s Google, podobne ako tomu bolo pri Nexus zariadeniach.

g-watch

Druhou spoločnosťou, ktorá bola pripravená nám ukázať na čom pracuje už dnes, je Motorola. Americký výrobca, ktorý je vo fáze odkúpenia čínskym výrobcom Lenovo dnes na svojom blogu zverejnila obrázky a informácie ohľadom svojho nového nositeľného zariadenia – Moto 360. Tieto inteligentné hodinky narozdiel od všetkých iných inteligentných hodiniek, ktoré sme doteraz videli ponúkajú okrúhly displej, ktorý vyzerá skutočne elegantne.

„Všetky základné komponenty sú technicky úplne nové“

Motorola ďalej tvrdí, že „všetky základné komponenty sú technicky úplne nové,“ pričom disponovať by mali aj klasickým analógovým zobrazením času. Podobne ako zvyšok hodiniek, ktoré budú postavené na platforme Android Wear, aj Moto 360 podporuje ovládanie hlasom, notifikácie, navigáciu a oveľa viac. Motorola by mala priblížiť bližšie fungovanie svojich nových hodiniek už zajtra počas Google Hangout naživo.

Ani jeden z výrobcov zatiaľ nepotvrdil presný dátum, kedy budú ich nové produkty dostupné pre zakúpenie. Motorola však upresnila, že by to malo byť už toto leto, pričom dostupnosť by mala byť celosvetová.