Úvod Smartphony Aktualizácie KitKat aktualizácia pre Galaxy Note 3 spôsobuje nekompatibilitu s príslušenstvom od tretej...

KitKat aktualizácia pre Galaxy Note 3 spôsobuje nekompatibilitu s príslušenstvom od tretej strany

13

Samsung oficiálne potvrdil, že aktualizovanie phabletu Galaxy Note 3 na Android 4.4 KitKat nemusí v súčasnosti prebehnúť bez komplikácií. Aktualizácia má údajne spôsobovať softvérovú nekompatibilitu, vďaka ktorej nie je mobilné zariadenie schopné nadviazať spojenie s niektorým neoriginálnym príslušenstvom – čiže s príslušenstvom, ktoré nepochádza priamo od spoločnosti Samsung. Informoval technologický web sammobile.com s odvolaním sa na web arstechnica.com, ktorý vyhlásenie dostal priamo od Samsungu.

Súčasťou vyhlásenia je aj informácia, že na náprave daného problému už softvéroví inžinieri usilovne pracujú. Nová aktualizácia s opravou by tak mala byť k dispozícii čoskoro. „V súčasnej dobe sme identifikovali problém v softvérovej kompatibilite, pri aktualizácii Galaxy Note 3 na Android 4.4 (KitKat), s príslušenstvom od tretej strany. Softvérová aktualizácia bude dostupná čoskoro.“ znie časť textu z oficiálneho vyhlásenia na arstechnica.com.

KitKat aktualizácia operačného systému Android pre Samsung Galaxy Note 3 (aj Exynos-verzia, aj Snapdragon-verzia), momentálne prebieha, ako sme informovali dávnejšie, v jednotlivých fázach, ktoré závisia od určitej distribúcie zariadenia. Majitelia Galaxy Note 3 od mobilných operátorov si na aktualizáciu pravdepodobne počkajú trošku dlhšie než ostatní, nakoľko tá musí ešte prejsť cez daného operátora a až potom je poskytnutá užívateľovi na stiahnutie.

Zdroj: arstechnica.com via sammobile.com
Foto: samsung.com