Tak sa to stalo! Faraday Future, spoločnosť venujúca sa elektromobilom predstavila svoj prvý elektromobil – FF 91 SUV. Tí, ktorí bývajú v Spojených štátoch si auto môžu zarezervovať vratnou 5 000 dolárovou zálohou. Samotná výroba začne v roku 2018.

dojazdom cez 608 kilometrov na jedno nabitie (vďaka 130 kWh akumulátoru), 4×4 a celkovému výkonu 1 050 konských síl ide o skutočnú konkurenciu nielen pre Tesla Model 3, ale pre všetky elektromobily, ktoré sa predávajú alebo budú predávať v blízkej budúcnosti.

Okrem toho, že sa tento elektromobil dokáže rozbehnúť poriadne rýchlo (z 0 na 96,5 km/h za 2,39 sekundy) a dlhému dojazdu je FF 91 vybavené displejmi, kamerami a sedačkami, ktoré sa sklápajú, ako by ste boli v prvej triede naozaj dobrej leteckej spoločnosti.

Elektromobil ako zabávač na dlhé cesty

Výrobca Faraday Future však počas prezentácie niekoľkokrát spomenul, že ich elektromobil je určený pre tých, ktorí sa chcú počas cestovania zabaviť. Aj preto má v sebe pripojenie na internet a dva Wi-Fi hotspoty. Vďaka vlastnému systému FFID auto dokáže predpovedať čo by ste si chceli pozrieť alebo vypočuť hneď, ako do neho nastúpite.

FF 91 sa o vás postará aj vtedy, keď z neho vystúpite. Počas prezentácie Faraday Future ukázali, ako si samo dokáže nájsť miesto na parkovanie, do ktorého autonómne zaparkuje. Perfektné pre tých, ktorí radi nakupujú, no nechce sa im 15 minút krúžiť po parkovisku.

Čo sa ceny a výbavy týka, to nám bohužiaľ neprezradili. Aj napriek tomu sú to dobré noviny. O Faraday Future mali v posledných mesiacoch mnohí obavy. Bolo totiž otázne či sa im podarí prilákať investorov a celý startup projekt posunúť do výrobnej fázy. Vyzerá to tak, že sa to našťastie podarilo.