Úvod Výrobcovia Google Google kúpil Titan Aerospace. Spoločnosť vyrábajúcu drony na solárny pohon

Google kúpil Titan Aerospace. Spoločnosť vyrábajúcu drony na solárny pohon

1

Spoločnosť Google je známa hlavne vďaka populárnemu vyhľadávaču a operačnému systému Android, no jej portfólio pohlcuje aj nemenej zaujímavé odvetvia.

Robotika, optické vlákna, modulárna výpočtová technika, nositeľné zariadenia, internet vecí…a po novom aj bezpilotné lietadlá, tzv. drony.

Spoločnosť Google kúpila za zatiaľ nezverejnenú čiastku start-up spoločnosť Titan Aerospace, ktorá sa zaoberá práve vývojom pokrokových bezpilotných lietadiel.

Tieto drony sú vyvíjané pre lietanie vo veľkých výškach a o ich pohon sa budú starať solárne panely, ktorými budú pokryté. V noci ich nahradia batérie, ktoré sa následne cez deň zase dobijú a stroje sú navrhnuté tak, aby mohli fungovať nepretržite roky.

atmosférické zariadenia prinesú prístup na internet miliónom ľudom

Investícia do bezpilotných lietadiel je pre Google určite výhodná vrámci ich interných projektov. Lietajúce stroje by mohlo napríklad využívať „oddelenie máp“, no Google potvrdil, že 20 členný tím prevzatej spoločnosti bude úzko spolupracovať s projektom Loon.

„Loon“ sú vlastne výškové balóny, ktoré budú vysielať internet rýchlosťou porovnateľnou s 3G a s pokrytím obrovskej plochy. Umiestnené by mali byť v takmer dvojnásobnej výške, ako lietajú bežné komerčné lietadlá a o prísun energie sa opäť postarajú solárne články.

Google nie je jediná spoločnosť, ktorej sa zapáčili lietajúce hračky. S výrobou vlastnej flotily dronov začal aj Facebook.

zdroj: AA