Úvod Výrobcovia Oppo Až 10-násobný zoom? Oppo ukazuje svoje schopnosti priblíženia pre smartfóny

Až 10-násobný zoom? Oppo ukazuje svoje schopnosti priblíženia pre smartfóny

1
oppo

Čínsky výrobca smartfónov, spoločnosť Oppo, začiatkom januára potvrdil existenciu a plánované komerčné nasadenie novej technológie pre fotoaparáty mobilných telefónov, ktorá sprostredkuje rekordné 10-násobné priblíženie.

Toto 10-násobné priblíženie má pracovať s minimálnou alebo dokonca nulovou stratou kvality obrazu, celá sústava využíva dvojitú optickú mechanickú stabilizáciu a v rámci jeho vývoja bolo zaregistrovaných viac ako 100 patentov.

Očakáva sa, že Oppo predvedie 10-násobný zoom verejnosti na podujatí Mobile World Congress 2019, ktoré štartuje onedlho. Sčasti to potvrdzuje aj čerstvé video, kde ako možná indícia figuruje dominanta z miesta konania podujatia, chrám Sagrada Família.

hybridne priblizenie

Oppo práve na tejto architektonicky významnej stavbe demonštruje možnosti 10-násobného priblíženia, ktoré by mohli dostať do výbavy nadchádzajúce vlajkové lode značky Oppo.

Podľa zverejneného videa je priblíženie naozaj účinné a rozhodne môže prispieť k univerzálnosti mobilných fotoaparátov. Časom snáď uvidíme, ako sa osvedčí v užívateľskej praxi.