Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro FOTO: Takto vyzerá vlajkový Huawei Mate 20 Pro

FOTO: Takto vyzerá vlajkový Huawei Mate 20 Pro

3

O chystaných vlajkových lodiach od Huawei, Mate 20Mate 20 Pro sa toho popísalo veľa. Novinky budú predstavené už budúci týždeň, 16. októbra v Londýne. Vieme o nich prakticky všetko. Poznáme dizajn, špecifikáciu a ešte viac.

Čo nám však chýbalo boli tzv. živé fotografie zariadenia, ktoré by niekto držal v ruke. Až tak môžeme posúdiť aký veľký telefón to vlastne je. Mali sme tušenie, že nepôjde o maličký smartfón, čo dosvedčuje aj pohľad na telefón v ruke.

Zariadenie totiž disponuje 6,9-palcovým zakriveným displejom, ktorý až na výrez a maličkú bradu pokrýva celú prednú stranu. V spomínanom výreze sa má nachádzať pokročilý 3D skener tváre, selfie kamera, senzory a samozrejme reproduktor pre hovory.

Zadnej strane dominuje trojica fotoaparátovjeden blesk, ktoré sú usporiadané veľmi nezvyčajne, do štvorca. Nechýba ani certifikácia od spoločnosti Leica, čo opäť naznačuje, že Huawei útočí na najvrchnejšiu priečku v rebríčku fotomobilov.

Huawei Mate 20 Pro má byť dostupný v čiernom, modrom, Twilight a možno aj zelenom prevedení. Na obrázkoch je prvé menované prevedenie. Ak sa ti až tak obrovský telefón nepáči, možno oceníš o niečo menší Huawei Mate 20, ktorý ponúkne 6,5-palcový displej s menším výrezom v tvare kvapky.