Úvod Cat CAT S61 CAT S61 mieri na Slovensko! Aká bude cena a kedy ho môžeme...

CAT S61 mieri na Slovensko! Aká bude cena a kedy ho môžeme očakávať?

0
CAT S61 (FOTO Matúš Moravčík)

Ešte vo februári predstavený generačný nástupca za úspešný CAT S60 má namierené na pulty slovenských obchodov. Počas mediálneho podujatia v Prahe, kde sme nechýbali ani my, bola oznámená dostupnosť aj cenovka nového CAT S61.

Ako už mnohí z vás nepochybne vedia, ide o kombináciu vysoko-odolnej konštrukcie do extrémneho prostredia s porciou slušne pokročilých moderných technológií v podobe unikátnych senzorov.

Tento kúsok ponúka vylepšenú termokameru FLIR, spoľahlivý merač kvality ovzdušia a aj laser na meranie vzdialenosť až do 9 metrov. Využijú ho preto najmä tí používatelia, ktorí sa pohybujú v stavebnom priemysle. Jeho potenciál je však podstatne širší.

CAT S61 (FOTO Matúš Moravčík)

CAT S61 je podobne ako vyššie spomínaný generačný predchodca S60 veľký a mohutný. V opačnom prípade by mohol mať problémy so splnením prísnych nárokov štandardov vrátane toho vojenského, už celkom známej normy MIL-STD-810G. Tá zaručuje, že mu neublíži ani tvrdý pád na zem a ani extrémne teploty či vibrácie. Certifikácia podľa normy IP68 zase zaručuje, že vydrží hodinový ponor v hĺbke 3 metre pod hladinou alebo kontakt s pieskom.

Hanbiť sa však rozhodne nemusí ani za hardvérovú výbavu, ktorá okupuje strednú triedu. Až 4 500 mAh akumulátor hovorí za všetko.

CAT S61

5,2″ a Snapdragon 630

Predná strana obsahuje kompaktný 5,2-palcový IPS LCD panel vo Full HD rozlíšení, čo pre používateľa znamená slušných 424 pixelov na jeden palec. Ten chráni sklo Gorilla 5. generácie a čo sa týka samotného výkonu, tak ten dostal na starosť americký Snapdragon 630, čo vôbec nie je najhoršie. Najmä, ak padne reč na grafický výkon.

Na zadnej strane je okrem opäť o niečo lepšej termokamery aj 16 Mpx hlavný fotoaparát s PDAF. V spodnej časti tej istej strany si navyše všimnete i malý výrez pre zabudovaný laser, s ktorým viete odmerať vzdialenosť, prípadne menšiu plochu.

Už o pár dní

CAT S61 príde na naše pulty už začiatkom nadchádzajúceho mesiaca. Potenciálni záujemcovia si môžu do kalendárov zaznačiť 5. júl, no musia sa zároveň pripraviť i na poriadne mastnú cenu, pretože tento smartfón dostal odporúčanú cenovku vo výške až 899 eur.