Úvod Zariadenia Smartfón strednej triedy s integrovaným projektorom. Toto je novinka Moviphone

Smartfón strednej triedy s integrovaným projektorom. Toto je novinka Moviphone

Telefón alebo projektor? Prečo nie oba v jednom?

3
moviphone
© Moviphones

Podujatie CES 2018 je plné hviezdnych spoločností ako Samsung, LG, Google, Huawei a mnohých ďalších. Priestor ale dostávajú aj menej zvučné technologické talenty, ktoré sa často snažia preraziť aj netradičnejšími koncepciami.

Tohtoročným dobrým príkladom je výrobca Wireless Mobi Solution, ktorý predviedol Moviphone, smartfón strednej triedy so zabudovaným projektorom. Z bežného uhla pohľadu ide o celkom dobre vybavený stred segmentu.

Moviphone má 5,5-palcový displej s FHD 1080p rozlíšením, octa-core procesor MediaTek MT6750V, 4 GB operačnú pamäť alebo 128 GB úložisko. Spomenieme ešte 16 Mpx a 8 Mpx fotoaparáty, OS Android vo verzii Nougat v čistej podobe a batériu so štedrou kapacitou 4000 mAh (USB C).

Výrobca smartfón predstavil s cenou 599 dolárov, ktorá sa už na prvý pohľad zdala neprirodzene vysoká. Za vyššou cenou sa ukrýva výbava, s ktorou sa vo svete inteligentných mobilných telefónov len tak nestretnete.

V prednej časti smartfónu sa nachádza malý projektor, ktorý premietne dianie z displeja smartfónu na stenu, plátno alebo akýkoľvek konzistentný povrch. To znamená, že premietať môžete videá z YouTube, filmy uložené v pamäti alebo pokojne mobilnú hru.

moviphone
© Moviphones

Je jasné, že malý projektor nedokáže zázraky. Napriek jeho veľkosti disponuje obstojnými vlastnosťami. Laser so svietivosťou 50 lúmenov premietne obraz o maximálnej HD 720p kvalite. Uhlopriečku je možné natiahnuť na rovných 100 palcov a kontrastný pomer má hodnotu 80 000:1.

Moviphone sa začne predávať o šesť týždňov a ak by sme mu mali nájsť konkurenciu, okamžite nás napadá príslušenstvo MotoMod a.k.a Insta-Share projektor. Tento modul jedným dotykom pripojíte k smartfónom Moto Z a u nás stojí asi 300 EUR.

MotoMod projektor taktiež pracuje so svietivosťou 50 lúmenov. Vykúzli ale menšiu 70-palcovú uhlopriečku, obraz v 480p kvalite a s kontrastným pomerom 400:1.

S projektorom integrovaným v smartfóne špekuloval v roku 2014 aj Samsung. Išlo o model Galaxy Beam 2, ktorý bol v tedy predstavený v Číne.

Aký obraz dokáže projektor smartfónu Moviphone vytvoriť si môžete pozrieť vo videu serveru CNET, ktorý sa dostal k zariadeniu medzi prvými.