Úvod Výrobcovia Sony Máš rád SONY? Toto musíš vidieť, unikli prvé informácie o ich bezrámikovom smartfóne!

Máš rád SONY? Toto musíš vidieť, unikli prvé informácie o ich bezrámikovom smartfóne!

Toto ponúkne bezrámiková novinka od Sony!

12
Koncept bezrámikového smartfónu od Sony

Sony má budúci rok konečne zmeniť dizajn svojich (aspoň niektorých) smartfónov a pridať sa tak k bezrámikovému trendu, ktorý sa rozmohol začiatkom tohto roka.

Prvý bezrámikový smartfón z produkcie japonského výrobcu nesie označenie H8541 a oddnes poznáme jej čiastočnú výbavu. Tešiť sa môžeme na poriadnu nádielku výkonných špecifikácií a pokročilých technológií.

Snapdragon 835 alebo Snapdragon 845?

Ako prvý spomenieme 5,7-palcový 4K HDR displej chránený krycím sklom Gorilla Glass 5, ktorý bude poháňať 3 420 batéria. Zvláštne je, že sa pri zariadení skloňuje čipset Snapdragon 835, ktorý je síce neúprosne výkonný, budúci rok však bude nahradený jeho modernejším nástupcom, Snapdragon 845. Tak či onak, finálna špecifikácia sa ešte môže zmeniť, nebudeme to teda brať príliš vážne.

Na druhú stranu, očakáva sa, že novinka od Sony príde už počas MWC 2018 v Barcelone, teda koncom februára. Podľa dostupných informácií sa má pri Snapdragon 845 opakovať situácia, ktorá vznikla aj pri Snapdragon 835. Veľkí výrobcovia, ktorí Qualcommu pomohli s vývojom dostanú všetky počiatočné zásoby a na ostatných opäť neostane ani kus. Ako som ale písal vyššie, uvidíme.

Zariadenie má okrem toho ponúka 4 GB operačnej pamäte RAM, 64 GB úložisko, Bluetooth 5.0, Glonass, NFC, USB C a certifikáciu IP68. Všetko pochopiteľne zastreší Android 8.0 Oreo. Telefón má byť veľký 149 x 74 x 7,5 mm.