Úvod Smartphony Aktualizácie Pre OnePlus 5 je dostupná beta verzia OS Android Oreo! Takto si...

Pre OnePlus 5 je dostupná beta verzia OS Android Oreo! Takto si ju nainštalujete

0
oneplus 5

Čo sa týka aktualizácií na najnovšiu verziu operačného systému pre smartfóny s logom OnePlus, užívajú si ich zatiaľ iba vlastníci modelov OnePlus 3 a 3T. Tohtoročné vlajkové lode ju obdržia až začiatkom budúceho roka. 

Najnovší OnePlus 5T si tak z balenia vytiahnete s operačným systémom vo verzii Nougat. Lepšie je na tom predchodca OnePlus 5. Výrobca pre tento model uvoľnil beta verziu operačného systému Android Oreo, ktorú si samozrejme môžete sami stiahnuť a nainštalovať.

Inštalácia

Ak sa chcete do Beta testovania zapojiť, postup je nasledovný. Z tohto odkazu si do PC stiahnite balíček s beta verziou OS Android Oreo, ktorý má asi 1,5 GB. Následne pripojte smartfón k počítaču a balíček presuňte do jeho internej pamäti.

Smartfón odpojte, vypnite ho a opätovne ho zapnite do tzv. režimu pre obnovenie. Učiníte tak súčasným podržaním tlačidla napájania a tlačidla pre zníženie hlasitosti. V menu obnovenia zvoľte položku install from internal storage/Install from local, vyhľadajte ZIP balíček s Beta ROM-kou OS Android Oreo a potvrďte inštaláciu.

oneplus

Teraz už len musíte čakať, kým sa nová verzia systému nainštaluje. Bude to trvať pár minút a smartfón sa môže niekoľkokrát automaticky reštartovať. Každé ďalšie vydanie Beta verzie OS Android Oreo obdržíte formou OTA aktualizácie.

oneplus 5

Pozor, vstúpením do beta testovania prichádzate o aktualizácie pre stabilnú verziu systému. 

Ak sa budete chcieť vrátiť k stabilnej verzii systému, postup je veľmi podobný. Vyžadovať si ale bude čistú inštaláciu softvéru. To znamená, že si stiahnete balíček so stabilnou verziou OS z tohto odkazu a nainštalujete ho rovnakým spôsobom, ako beta verziu vyššie.

Po dokončení inštalácie ale musíte opätovne reštartovať zariadenie a znovu aktivovať režim obnovenia (podržaním kombinácie tlačidiel POWER + hlasitosť nadol). V tomto režime odstráňte všetky užívateľské dáta a dáta vo vyrovnávacej pamäti (Wipe data cache / Erase everything). Následne smartfón reštartuje a už iba počkajte na zobrazenie domácej obrazovky.

Dôležité údaje je nutné zálohovať, keďže dôjde k ich odstráneniu. Všetky detaily nájdete na oficiálnom fóre výrobcu. Postup inštalácie nie je zložitý, no odporúčame ho skôr skúsenejším užívateľom.

Beta verzia operačného systému môže obsahovať chyby, resp. nemusí pracovať tak, ako verzia stabilná. Pokiaľ to s Beta verziou skúšať nechcete, stabilná verzia OS Android Oreo vás dobehne začiatkom roka 2018. To isté platí aj o súrodencovi OnePlus 5T.