OnePlus 5T oficiálne: Veľký OLED displej, nový fotoaparát a výborná cena!

5

Smartfón OnePlus 5T bol oficiálne predstavený a my budeme skôr rekapitulovať ako informovať o novinkách. Všetky neoficiálne známe podrobnosti sa totižto dnes iba potvrdili.

Jedinou neznámou množinou bola cena. Najskôr nemalo dôjsť k navýšeniu ceny vôbec, potom iba mierne a hovorilo sa aj o citeľnejšom zvýšení na základe skúseností s predošlými medzigeneračnými obmenami.

Nebudeme zdržovať, OnePlus 5T si môžete kúpiť za 499 eur z oficiálnych stránok výrobcu vo verzii so 6 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom. Predaj bude zahájený 21. novembra. Vlastníkom súčasného modelu OnePlus 5 sa neoplatí po novinke skočiť.

Ak ste ale nad týmto modelom uvažovali, OnePlus 5T je skvelá voľba. Vylepšenia nastali na správnych miestach, dotkli sa fotoaparátu, displeja a s ním spojeného dizajnu.

Opakujeme, že OnePlus 5T dostal do výbavy výborný 6,01″ displej s pomerom strán 18:9 a FHD+ rozlíšením o hustote 1080 x 2160 pixelov. Displej nemá zaoblené rohy a zaberá väčšinu prednej plochy (80,5%), čo vyzerá dobre.

oneplus 5T

Nezavadzia ani žiadny snímač odtlačkov, ktorý sa presunul na zadnú stranu. Poloha na prednej strane ale bude niektorým užívateľom chýbať. Displej pre OnePlus 5T vyrobila divízia Samsungu. Pred očami sa vám tak zjavia sýte farby a dokonalá čierna AMOLED obrazovky. Novinkou je prispôsobený režim pre slnečné dni, ktorý ešte zvýši čitateľnosť.

Druhé vylepšenie sa týka duálneho fotoaparátu. Výrobca zanevrel na optické priblíženie objektívu. Výrobcovia smartfónov ich nazývajú teleobjektívmi, za čo by ich nejeden fotograf pokarhal. Skutočné teleobjektívy totižto začínajú na úplne iných ohniskových vzdialenostiach.

oneplus 5T

 

Ak patrí medzi vaše priority veľký a krásny displej a poriadny fotoaparát, OnePlus 5T splní aj druhú požiadavku. Hlavný snímač zostal rovnaký, pracuje so 16 Mpx rozlíšením a nízkou svetelnosťou f/1.7 (veľkosť pixelov 1,12μm). Nový je ale druhý snímač.

V OnePlus vymenili optické priblíženie za lepší výkon v zlých svetelných podmienkach. Ak systém vyhodnotí, že je v prostredí málo svetla, aktivuje druhý 20 Mpx senzor s clonou f/1.7 (veľkosť pixelov 1μm).

oneplus 5T

Sekundárny fotoaparát využíva tzv. Intelligent Pixel technológiou, ktorá „stlačí“ štyri pixely do jedného, čím sa vyprodukuje menej nechceného šumu. Režim pre portréty budete môcť využívať aj naďalej. Šikovný softvérový trik pozadie pekne rozostrí.

OnePlus 5T – ďalšie parametre

OnePlus 5T poháňa čipset Snapdragon 835 a od 21. novembra sa začnú predávať dve verzie. Jedna so 6 GB operačnou pamäťou a 64 GB úložiskom, zatiaľ čo druhá s väčšou 8 GB RAM-kou a 128 GB internou pamäťou (559 €).

Kapacita batérie zostala zachovaná. Stále tu máme 3300 mAh, nabíjanie cez konektor USB C a super rýchlu technológiu DashCharge.

oneplus 5T

Selfie si zhotovíte 16 Mpx prednou kamerou so schopnosťou záznamu FHD videa. Prítomný je tiež HDR režim a elektronická stabilizácia obrazu. Pozor, novinkou je odomykanie zariadenia pomocou rozpoznávania tváre.

Systém vyhodnotí 100 identifikačných bodov na vašej tvári a smartfón odomkne za 0,4 sekundy. Istotou je stále keramický snímač odtlačkov, ktorý pracuje rýchlejšie. Jeho reakčná doba je 0,2 sekundy.

oneplus 5T

OnePlus 5T nepoužíva najnovšiu verziu operačného systému Android Oreo. Tá sa dostaví až formou OTA aktualizácie, na ktorú nebude potrebné čakať večnosť. Objaviť by sa mala začiatkom budúceho roka a zatiaľ si budete musieť vystačiť s verziou 7.0 Nougat.

Ani OnePlus 5T ešte nie je odolný voči vode a prachu, čo je pri pohľade na konkurenciu tak trochu škoda. Nedisponuje ani bezdrôtovým nabíjaním. Zachoval si ale 3,5 mm audio jack, čo je hodné potlesku.