Úvod Výrobcovia Asus ASUS predstavil až 6 smartfónov z novej ZenFone 4 línie

ASUS predstavil až 6 smartfónov z novej ZenFone 4 línie

0
asus zenfone 4

Známe porekadlo menej je niekedy viac v spoločnosti ASUS zrejme neuznávajú. Výrobca, ktorý je známy skôr prenosnými počítačmi ako smartfónmi, predstavil šesticu nových smartfónov. 

V podstate ide o tri modely, z ktorých každý ešte dopĺňa Pro verzia pre náročnejších. Menovite, nižšie priblížime model ZenFone 4, ZenFone 4 Selfie, ZenFone 4 Max a ZenFone 4 Pro, ZenFone 4 Selfie Pro a ZenFone 4 Max Pro.

ZenFone 4 a ZenFone 4 Pro sú také bežné smartfóny. ZenFone 4 Selfie a Selfie Pro sa radia do strednej triedy so zameraním na kvalitu predného fotoaparátu. ZenFone 4 Max a Max Pro pre zmenu sľubujú dlhú výdrž na jedno nabitie pri skromnejších parametroch.

Pozor, všetky zariadenia výrobca vybavil duálnymi kamerami. Vlastnosti sú nasledovné:

ZenFone 4 a ZenFone 4 Pro

ASUS ZenFone 4 Pro je klasickou vlajkovou loďou, ktorú poháňa čipset Snapdragon 835, 6 GB RAM a pomerne veľká, 3600 mAh batéria. Telo charakterizuje kov, oblé hrany a hardvérové tlačidlo pod displejom, ktorému sekundujú dve kapacitné tlačidlá.

Aj ASUS zvolil výrazne lesklú povrchovú úpravu. Z prednej strany sa na nás bude pozerať 5,5-palcový AMOLED displej s obvyklým FHD 1080p rozlíšením.

ZenFone 4 Pro
ASUS ZenFone 4 Pro

ZenFone 4 bez prívlastku Pro prichádza v dvoch verziách. Jednu poženie Snapdragon 660 a druhú Snapdragon 630. 6 GB RAM je prítomných tiež, batéria poklesla na kapacitu 3300 mAh. Displej má totožnú uhlopriečku 5,5-palcov, no vyrobený je v tomto prípade LCD technológiou.

Obe verzie pracujú s duálnym 12 Mpx fotoaparátom s 2-násobným priblížením a širokouhlým snímaním v 120-stupňovom režime. Bežnejší ASUS ZenFone 4 spoznáte podľa zadnej strany, ktorú výrobca upravil kruhovou textúrou. Tento vizuálny prvok poznáme z viek ultrabookov ASUS ZenBook.

ASUS ZenFone 4
ASUS ZenFone 4

ZenFone 4 Selfie a ZenFone 4 Selfie Pro

Duálne fotoaparáty sú v móde, zväčšia ich ale nájdeme na zadnej strane zariadení. ZenFone 4 Selfie ich používa v rámci prednej strany. Na zadnej strane nájdeme iba jedno oko pre snímanie zážitkov.

Pro verzia selfie mašiny sa chváli až 24 Mpx rozlíšením predných kamier. Technicky má každý snímač 12 Mpx. Bežnejšia verzia spracuje v rámci predného duálneho fotoaparátu obraz s rozlíšením 20 Mpx.

ASUS ZenFone 4
ZenFone 4 Selfie

O poriadne kvalitné a širokouhlé selfie zábery nebude núdza. Ostatné parametre patria do čistokrvnej strednej, alebo skôr nižšej strednej triedy. V Selfie Pro tiká Snapdragon 625, 4 GB RAM a 3000 mAh akumulátor.

ZenFone 4 Selfie si musí vystačiť s procesorovou sadou Snapdragon 430. Obe zariadenia majú 5,5-palcové AMOLED displeje. Lepší kúsok príde s FHD 1080p rozlíšením, ten horší len s 720p HD rozlíšením.

ZenFone 4 Max a ZenFone 4 Max Pro

Model Max aj Max Pro obdržali masívnu, 5000 mAh batériu. Daná dvojica nie je až taká nová, kedže sa už skôr objavila na ruskom trhu.

Pod kapotami nájdeme čipsety Snapdragon 425 a Snapdragon 430. Kombinované budú s 2 GB, 3 GB alebo 4 GB operačnou pamäťou. Model Max Pro získal lepší 16 Mpx duálny fotoaparát ale zároveň nebude k dispozícii so 4 GB RAM-kou.

ASUS ZenFone 4
ASUS ZenFone 4 Max

Nie každá konfigurácia bude dostupná aj na každom trhu. Pre obe verzie bude charakteristický 5,5-palcový LCD displej s FHD 1080p rozlíšením.

Softvér, ceny a dostupnosť

ASUS zároveň oznámil existenciu novej verzie užívateľského prostredia ZenUI 4.0, ktoré bude založené na operačnom systéme Android O. Aktualizáciu obdržia ako čerstvé zariadenia ZenFone 4, tak predošlé generácie ZenFone 3.

ZenFone 4 sa začne predávať s americkou cenou 399 dolárov, ZenFone 4 Pro s cenou 599 dolárov, ZenFone 4 Selfie s cenou 279 dolárov a ZenFone 4 Selfie Pro s cenovkou 379 dolárov. Duo ZenFone Max sa bude predávať za sumu, ktorá zľahka prekoná 200 eur.

Záhadou zostáva dostupnosť. Vieme len, že ZenFone sexteto nájdeme najskôr na ázijských trhoch a až po nich poputuje na európske a americké trhy.