Úvod Výrobcovia Samsung Ako veľmi ti chýba starý Samsung a jeho odnímateľné zadné kryty, IR blaster...

Ako veľmi ti chýba starý Samsung a jeho odnímateľné zadné kryty, IR blaster či konštrukcia z plastu?

Samsung sa za posledných pár rokov poriadne zmenil.

0

Smartfónová komunita (ak také niečo vôbec môžeme definovať) sa často delí na dve skupiny. Jedna chce vo vrecku nosiť priam dizajnový kúsok, ktorý je od hlavy po päty nabitý tým najlepším čo sa dá zohnať. Nevadí im za telefón zaplatiť aj 700 a viac eur.

Druhá skupina kľudne oželie futuristický dizajn či displej, ktorý sa rozbije len tým, že sa naň zle pozriete. Táto skupina tiež preferuje vysoký výkon, ako aj odladenosť systému a funkčný dizajn. To znamená, že chcú telefón, ktorý sa po stole nebude šmýkať ako puk na ľadovej ploche a u ktorého sa nebudete báť, že za výmenu displeja zaplatíte viac ako 400 € (pozeráme sa na teba Galaxy S8!).

Práve druhá skupina sa možno skôr radí k starému Samsungu. Bol to Samsung, ktorý síce priniesol preplnený TouchWiz plný nepotrebných funkcií. Na druhej strane však ponúkal aj niekoľko zaujímavých vlastností, ako napríklad odnímateľný zadný kryt, aby ste mali prístup k batérii, IR blaster pre prepínanie TV staníc (sranda v krčmách, že?) a tak podobne. Posledným takýmto zariadením bol Galaxy S5, ktorý kvôli alebo vďaka jeho bodkovanému zadnému krytu vyzeral ako náplasť.

Zmena o 180 stupňov

Samsung sa potom zastavil, prečítal si prvú diskusiu o jeho smartfónoch, na ktorú narazil a pustil sa do práce. Výsledkom boli zariadenia radu Galaxy Alpha a telefóny Galaxy Note 4 a Galaxy Note Edge. Obľúbený kórejský výrobca priniesol Project Zero, ktorý vyústil v Galaxy S6 a S6 edge, dva nádherné smartfóny, ktoré už neboli tak funkčne ladené, ako Galaxy S5. V tomto smere Samsung pokračoval aj minulý rok s príchodom Galaxy S7 a S7 edge. Tento rok dokonca dizajnový jazyk a výbavu posunul na úplne inú úroveň. Príbeh o tom, aký fantastický je Galaxy S8 už iste poznáte.

Čo však hovoríte na to, ako vyzeral Samsung pred a po tejto významnej zmene? Dajte nám vedieť v diskusii a ankete nižšie!

[totalpoll id=“180925″]