Úvod Smartphony Aktualizácie Samsung Galaxy S5 začal na Slovensku získavať aktualizáciu na Android 6.0!

Samsung Galaxy S5 začal na Slovensku získavať aktualizáciu na Android 6.0!

30
Máme výborné správy pre všetkých majiteľov Galaxy S5 na Slovensku. Podľa správ našich čitateľov má tento model aktuálne získavať aktualizáciu na najnovší Android 6.0 Marshmallow. Všetky správy, resp. hlásenia o aktualizácii pochádzali od majiteľov, ktorí si zariadenie kupovali v Telekome.

Aktualizácia je poriadne objemná. Pripravte sa na to, že 827 MB veľký balíček si budete pravdepodobne musieť stiahnuť cez Wi-Fi.

Android 6.0 so sebou prináša niekoľko zaujímavých funkcií. Asi najdôležitejšou z nich je funkcia Doze, ktorá je navrhnutá tak, aby predĺžila výdrž batérie vášho zariadenia. Vďaka Doze sa zariadenie dokáže uviesť do hlbokého spánku a tak nespotrebuje veľa energie. Stále však dokáže reagovať na notifikácie od aplikácií, na ktoré vás patrične upozorní.

Medzi ďalšie funkcie patrí napríklad Google Now On Tap, funkcia, ktorá vám umožní vyhľadať v Googli výraz len tým, že na ňom podržíte prst. Hodí sa to napríklad pri čítaní článku, keď si nie ste istí určitým výrazom či slovným spojením. Namiesto prepisovania do Google na ňom stačí podržať prst a Google vám ponúkne automatické vyhľadávanie. Novinkou je aj lepšia správa povolení na báze funkcií. To znamená, že sa vás telefón spýta či chcete tej či tej aplikácii povoliť prístup k špecifickým funkciám alebo nie. Fotoaparátu napríklad nemusíte povoliť prístup k mikrofónu, ak si myslíte, že ho nepotrebuje.

Získali ste už aktualizáciu? Ak áno, dajte nám vedieť, ako ste s ňou spokojní!

galaxy-s5-aktualizacia-1
galaxy-s5-aktualizacia-2

Ďakujeme všetkým za tip!