Úvod Návody NÁVOD: WhatsApp zdieľa informácie o vás s Facebookom. Takto zdieľanie vypnete

NÁVOD: WhatsApp zdieľa informácie o vás s Facebookom. Takto zdieľanie vypnete

2
WhatsApp
V roku 2014 sociálna sieť Facebook pohltila extrémne populárnu komunikačnú platformu WhatsApp. Facebook kúpa vyšla na enormných 19 miliárd dolárov.

Spoločnosť Facebook v roku 2014 uviedla, že WhatsApp bude rovnako ako v prípade napr. Instagramu, prevádzkovať nezávisle na svojich službách. Cieľom bolo urýchlenie iniciatívy Facebooku priniesť digitálnu konektivitu čo najširšej základni používateľov naprieč celým svetom.

Jedna vec sa ale zmenila, a to zdieľanie dát z platformy WhatsApp smerom k najväčšej sociálnej sieti. Informácie z vášho účtu majú slúžiť na zlepšenie skúseností s produktmi Facebooku a hlavne s jeho reklamami. Vaše telefónne číslo alebo nebodaj konverzácie sa samozrejme nikde verejne zdieľať nebudú. V internej sfére Facebooku ale môžu mať informácie o vás, resp. o vašom WhatsApp konte cennú hodnotu.

Samozrejme, na vylepšovaní služieb a presnejšie cielenej reklame nie je nič zlé. Nakoniec ich aj tak používa väčšina z nás. Pokiaľ vám ale z nejakého dôvodu vadí, že sú informácie z vášho WhatsApp účtu zdielané s Facebookom, môžete tomu zabrániť.

whatsapp

Stačí zamieriť do nastavení WhatsAppu. Po otvorení aplikácie kliknite na kontextové menu v pravom hornom roku (tri bodky). Zvoľte položku nastavení a následne kliknite na položku účet. Ponuka zdieľať informácie o účte by mala byť označená ako aktívna. Kliknutím na položku a následným potvrdením už nebude WhatsApp zdieľať informácie o vašom účte s Facebookom.

Postup priblížia snímky obrazovky nižšie.

whatsapp-1