Anketa, respektíve podujatie Sony World Photography Awards je najväčšia fotografická súťaž, ktorej cieľom je každoročne nájsť a určiť najlepšiu fotografiu sveta.

Jednotliví víťazi si následne rozdelia až 30 000 dolárov ako aj najnovšie digitálne produkty spoločnosti Sony.

Snímky hodnotia najuznávanejší odborníci z fotografického primyslu a z World Photographic Academy, pričom slávnostná ceremónia sa tentokrát koná v Londýne.

Vôbec prvý krát sa v tomto roku objavila aj nová kategória, Sony Mobile Phone Awards, v ktorej súťažia snímky zhotovené smartfónmi Sony, v ktorej bolo určených 20 finálových fotografií z celkového počtu 10 000 prihlásených.

Týchto 20 snímkov naozaj stojí za to a keďže hlasovanie ešte stále prebieha, víťaza sa dozvieme niekedy v blízkej budúcnosti.

Pokochajte sa fotografiami.

Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (12) B_vIVCZWAAA-J7h Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (17) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (16) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (15) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (14) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (9) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (11) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (13) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (8) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (7) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (6) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (5) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (4) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists nhbhjb Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (1) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (2) Sony-Mobile-Phone-Award-finalists (3)