Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Z Fold6: Toto všetko vieme o chystanom kráľovi skladačiek (PREHĽAD)

Samsung Galaxy Z Fold6: Toto všetko vieme o chystanom kráľovi skladačiek (PREHĽAD)

Samsung Galaxy Z Fold6 vraj dočkane niekoľko dôležitých úprav, a to nielen po hardvérovej, ale aj po vizuálnej stránke.

0
Samsung Galaxy Z Fold5
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Samsung má toto leto predstaviť novú generáciu skladacích vlajkových lodí Galaxy Z Fold a Galaxy Z Flip, teda Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Od oboch zariadení sa očakáva kopa vylepšení, a to nielen po hardvérovej, ale aj vizuálnej stránke. Pôvodne sa očakávalo, že z hľadiska dizajnu sa toho pri väčšej skladačke veľa nezmení, no nové zistenia známeho informátora Ice universe hovoria niečo iné, napísal TECHBYTE.

Ako píše server TECHBYTE.sk, informátor na sociálnej sieti X zverejnil príspevok, v ktorom informoval, že Samsung pri Galaxy Z Fold6 predsa len aplikuje nejaké tie vizuálne zmeny. Hoci o nič revolučné nepôjde, je to lepšie, ako nič. Na základe príspevku možno očakávať, že Samsung tento rok siahne po plochejších tvaroch a ostrejších hranách. Do istej miery by tak mal nový dizajn pripomínať legendárny rad Galaxy Note. Nepôjde však o až tak „krabicový“ dizajn, aký majú novšie modely Galaxy S Ultra.

K určitým zmenám by malo dôjsť aj v okolí vonkajšieho, čiže externého displeja. Očakáva sa, že bude o niečo širší, pričom sa nevylučuje ani väčšia uhlopriečka.

Údajný dizajn Galaxy Z Fold6 | Zdroj: Ice universe (X)

Fotografia, ktorou informátor doložil svoju teóriu, taktiež naznačuje, že úprav sa dočká aj pánt. Vyzerá byť o niečo menší a taktiež sa zdá, že o čosi menej vystupuje z konštrukcie telefónu. Je teda možné, že Samsung použije úplne nový typ pántu, potenciálne s menším množstvom komponentov, čo by mohla byť dobrá správa. Predsa len, čím má zariadenie menej komponentov, tým menej sa toho môže pokaziť. Napokon by mohol prepracovaný pánt viesť k menej viditeľnému zhybu v strede hlavného displeja.

Galaxy Z Fold6: Čo ďalšie možno očakávať?

Dávnejšie ten istý informátor uviedol, že Galaxy Z Fold6 neponúkne žiadne výraznejšie vylepšenia v oblasti fotografie. Rátať vraj môžeme s rovnakými konfiguráciami, a to vpredu i vzadu. Ak sa tak stane, zariadenie bude vybavené 50 Mpx hlavným snímačom obrazu s clonou f/1.8 a podporou pre optickú stabilizáciu obrazu, 10 Mpx teleobjektívom s clonou f/2.4 a 3-násobným optickým priblížením a 12 Mpx ultraširokouhlým senzorom s clonou f/2.2 a 123-stupňovým zorným poľom. Selfie snímač by mal znovu poputovať pod displej a ponúknuť rozlíšenie 4 Mpx.

Vraj je možné, že Samsung nezmení parametre fotoaparátov kvôli tomu, že sa chystá predstaviť ešte jeden skladací model, a to Galaxy Z Fold6 Ultra. Ten by vraj mohol ponúknuť rovnakú súpravu fotoaparátov ako Galaxy S24 Ultra, teda 200 Mpx hlavný snímač obrazu, 10 Mpx teleobjektív s 3-násobným zoomom, 50 Mpx teleobjektív s 5-násobným zoomom a 12 Mpx ultraširokouhlý senzor.

Samsung Galaxy Z Fold5
Samsung Galaxy Z Fold5 | Zdroj: Lukáš Zachar (Techbyte.sk)

A čo zvyšok výbavy? Hlavný displej vraj dostane uhlopriečku 7,6 palca, zatiaľ čo vonkajší displej by mal merať 6,2 palca. V oboch prípadoch má ísť o Dynamic AMOLED panel s ostrým rozlíšením a podporou pre obnovovaciu frekvenciu 120 Hz.

Interiér má obsahovať vysoko výkonný procesor Snapdragon 8 Gen 3 od spoločnosti Qualcomm, 12 až 16 GB operačnej pamäte (pravdepodobne typu LPDDR5X) a až 1 TB úložiska (pravdepodobne typu UFS 4.0). Batéria by mala dostať kapacitu 4 400 mAh a podporu pre 25 W drôtové nabíjanie.

V neposlednom rade nemožno opomenúť špekulácie týkajúce sa údajných príprav odľahčeného skladacieho smartfónu, teda akejsi cenovo dostupnejšej verzie Galaxy Z Fold6. Jej prípravu síce Samsung vyvrátil, no to už nejaký ten piatok dozadu. Je rozhodne možné, že zmenil svoj názor a na odľahčenej skladačke naozaj pracuje. Nie je to však ani isté.

A čo Galaxy Z Flip6?

Pokiaľ ide o novú generáciu obľúbenej vyklápačky, o tej sa hovorí, že ju poženie čipset Exynos 2400, čo je celkom zaujímavá predikcia. Nebol by to však až taký problém. Exynos 2400 je síce o čosi slabší ako Snapdragon 8 Gen 3, no rozdiely už nie sú tak markantné, ako tomu bolo kedysi.