Úvod Výrobcovia Samsung Práce na Galaxy S25 Ultra sú v plnom prúde: Vylepšenia pocítia všetci!

Práce na Galaxy S25 Ultra sú v plnom prúde: Vylepšenia pocítia všetci!

Samsung má do modelu Galaxy S25 implementovať viacero zásadných vylepšení, a to nielen po softvérovej, ale aj po hardvérovej stránke.

0

Máme tu takmer polovicu júna, čo znamená, že Samsung už čoskoro predstaví svetu svoje najnovšie skladacie smartfóny, menovite Galaxy Z Fold6 a Galaxy Z Flip6. Stať by sa tak malo už budúci mesiac. Poniektorí informátori však už teraz myslia na to, čo si na nás Samsung nachystá potom, konkrétne začiatkom budúceho roka, kedy má uviesť novú generáciu modelov Galaxy S. A ich zvedavosť už teraz prináša prvé „hmatateľné“ výsledky. Tie posledné sa týkajú modelu Galaxy S25 Ultra, informuje server TECHBYTE.

S príchodom Galaxy S24 v januári tohto roku sme sa výraznejších vylepšení dočkali po softvérovej stránke. Išlo totiž o prvé zariadenia Galaxy, ktoré debutovali s rozhraním One UI 6.1 na palube. Toto rozhranie prinieslo podporu šikovných funkcií umelej inteligencie, teda Galaxy AI. Samozrejme, citeľných vylepšení sme sa dočkali aj na strane hardvéru.

Samsung Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy S24 Ultra | Zdroj: Lukáš Zachar (TECHBYTE.sk)

Pri sérii Galaxy S25 by však mali byť hardvérové inovácie ešte výraznejšie, predovšetkým v prípade špičkového modelu Galaxy S25 Ultra. Ten sa čerstvo vyskytol v dôležitej databáze IMEI, a to pod označením SM-928U.

Databáza nám neprezrádza žiadne podrobnejšie informácie. De facto len potvrdzuje, že Samsung na sérii Galaxy S25, a teda aj na modeli Galaxy S25 Ultra, skutočne pracuje. Možné technické parametre nám však prezrádzajú skúsení informátori, jedným z ktorých je aj Sawyer Galox.

Galaxy S25 Ultra bude ešte svižnejší

Ten minulý týždeň oznámil, že Galaxy S25 Ultra prinesie zásadné vylepšenie v oblasti úložiska. Zatiaľ čo súčasný Galaxy S24 Ultra používa úložisko typu UFS 4.0, jeho nástupca by mal presedlať na štandard UFS 4.1. Ten vraj prinesie oveľa vyššie rýchlosti spracúvania dát. Zlepšiť by sa tak mali kapacity zariadenia v oblasti multitaskingu, čo nepochybne bude zahŕňať aj interakciu s funkciami umelej inteligencie. Zlepšenie sa potom očakáva aj v rámci energetickej efektivity, čiže náročnosti na batériu.

Informátor ďalej predpokladá, že v základnej konfigurácii bude zariadenie dostupné v konfigurácii s 12 GB operačnej pamäte a 256 GB interného úložiska. K dispozícii by však mali byť aj varianty s 512 GB a 1 TB ROM a 16 GB pamäte, čo rozhodne mnohých poteší.

Samsung Galaxy S24 Ultra
Samsung Galaxy S24 Ultra | Zdroj: Lukáš Zachar (TECHBYTE.sk)

Pokiaľ ide o parametre fotoaparátov, tešiť sa máme na hlavný snímač obrazu s rozlíšením 200 Mpx, 50 Mpx ultraširokouhlý objektív a dva 50 Mpx teleobjektívy, jeden s podporou pre 3-násobné optické priblíženie a jeden s 5-násobným zoomom. Do úlohy procesora by sa mal postaviť Snapdragon 8 Gen 4 od spoločnosti Qualcomm.

Neslávne delenie

Ak Samsung znovu uplatní tohtoročnú stratégiu, tento procesor by mal zariadenie poháňať na všetkých trhoch, teda aj v Európe. Jeho súrodenci, čiže Galaxy S25 a Galaxy S25+, by sa mali u nás dodávať s novou generáciou čipu Exynos.

To si možno viacerí vyložia ako zlú správu, no nemusí to tak byť. Minulý mesiac sme na našom webe zverejnili článok, v ktorom sme vás informovali, že nový Exynos môže v jednom kľúčovom smere dokonca prekonávať Snapdragon 8 Gen 4. Je ním energetická efektivita. Má byť totiž založený na pokročilom 3 nm výrobnom procese.

Pripomíname však, že všetky informácie týkajúce sa technickej výbavy modelov Galaxy S25 sú nateraz predmetom neoficiálnych predikcií, takže vám odporúčame ich brať s rezervou. Do januára, kedy má byť séria predstavená, je ešte ďaleko.

Najbližšie sa môžeme tešiť na letný Galaxy Unpacked, počas ktorého má Samsung odhaliť novú generáciu skladacích smartfónov, ako aj hodinky Galaxy Watch7 (a zrejme aj Galaxy Watch Ultra) či inteligentný prsteň Galaxy Ring.