Úvod Výrobcovia Samsung Samsung poteší tisíce ľudí: Staršie Galaxy smartfóny získavajú One UI 6.1 s...

Samsung poteší tisíce ľudí: Staršie Galaxy smartfóny získavajú One UI 6.1 s umelou inteligenciou!

Samsung prináša pozitívnu správu. Uvoľnil aktualizáciu na One UI 6.1 pre staršie Galaxy smartfóny. Spolu s ňou prichádza aj vytúžená funkcia Galaxy AI.

0

Juhokórejský výrobca smartfónov, Samsung, dnes zdvihol náladu nejedného majiteľa ich smartfónov. Po troch mesiacoch oficiálne vydal veľkú aktualizáciu na One UI 6.1 určenú pre staršie smartfóny. Funkcie, ktoré pôvodne predstavil so sériou Galaxy S24 sa rozširujú na ďalšie modely, informoval server TECHBYTE.

Samsung One UI 6.1 na starších smartfónoch

Samsung na konci januára okrem novej série vlajkových smartfónov Galaxy S24 predstavil aj novú nadstavbu One UI 6.1. Nešlo len o kozmetickú aktualizáciu, One UI 6.1 disponuje systémom generatívnej inteligencie známej ako Galaxy AI. Tá vám pomôže s úpravou fotografií, rýchlejším vyhľadávaním a kľudne aj sumarizovaním dlhých článkov či písaním emailov.

Krátko na to už mal Samsung aktualizáciu pripravenú pre minuloročné modely Galaxy S23, čím výrobca potešil milióny majiteľov. Dnes sa už na aktualizáciu môžu tešiť majitelia radu Galaxy S22 a dokonca aj Galaxy S21.

Samsung Galaxy S21
Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Máte Galaxy S21? Čakajú vás aj obmedzenia

Na rozdiel od série Galaxy S22, ktorá dostala plnotučnú funkcionalitu Galaxy AI, majitelia Galaxy S21, S21 Plus alebo S21 Ultra sa budú musieť uspokojiť s jej odtučnenou verziou.

Zo všetkých AI funkcií totiž na tieto zariadenia prichádza „len“ Circle to Search with Google, teda pokrokové vyhľadávanie na Google s mimoriadne presnými výsledkami zakrúžkovaním na displeji. Popravde, práve toto je pravdepodobne tá najlepšia funkcia z celého portfólia Galaxy AI, preto by ste v žiadnom prípade nemali byť nešťastní.

O tom, že na staršie smartfóny sa nedostanú všetky funkcie Samsung informoval dostatočne vopred. Hovoril vtedy, že pôjde o telefóny uvedené na trh pred rokom 2022 a tento sľub skutočne dodržal. Ak teda vlastníte starší Galaxy smartfón, zamierte do nastavení a vyhľadajte aktualizáciu manuálne. Je možné, že už bude pripravená aj pre Slovensko. Ak nie, skúste to opäť zajtra.