Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 14 kombinuje to najlepšie s najlepším: Takéto kvality tu ešte neboli!

Xiaomi 14 kombinuje to najlepšie s najlepším: Takéto kvality tu ešte neboli!

Do obchodov dorazila čerstvá novinka od Xiaomi, ktorá v sebe kombinuje elegantný dizajn inšpirovaný švajčiarskymi hodinkami, fotoaparáty Leica, nadpriemernú výdrž batérie s rýchlym nabíjaním a extra výkon. To celé s rozmermi, ktoré sa hodia aj do menšej ruky.

0
Xiaomi 14
Zdroj: Xiaomi

Prémiových smartfónov je na výber dosť. Štandardom sa stáva, že ponúkajú kvalitné fotoaparáty, majú maximálny dostupný výkon, ale takmer vždy ide aj o poriadne rozmerné zariadenia. Veľký displej má svoje výhody, ale ak niekto chcel menšiu vlajkovú loď, nemal praktický na výber. Až doposiaľ.

Xiaomi 14 je vybavený úplne vrchovato, ale s uhlopriečkou AMOLED displeja 6,4 palca je omnoho spratnejší a ľahšie ovládateľný jednou rukou. Konkrétne rozmery sú 153 x 72 x 8 mm a hmotnosť 188 gramov. Spomenutá obrazovka má teraz ešte vyšší maximálny jas až 3 000 nitov, takže je čitateľná aj na priamom slnku na jarnej prechádzke. Samozrejmosťou je obnovovacia frekvencia od 1 do 120 Hz pre maximálnu plynulosť zobrazovania alebo ochrana proti poškriabaniu vďaka tvrdenému sklu Gorilla Glass Victus.

Xiaomi 14
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi 14 sa nemazná: Výkonom rozdrví čokoľvek

Srdcom novinky je momentálne najvýkonnejší mobilný čip v Android telefónoch – Snapdragon 8 Gen 312 GB operačnej pamäte RAM. To znamená špičkový výkon a reálne zastaranie až o pekných pár rokov. Mimochodom Xiaomi garantuje pre tento model 4 roky aktualizácii Androidu5 rokov bezpečnostných záplat.

Na zadnej strane je nápadný modul s trojicou 50 Mpx fotoaparátov, ktoré pomáhala vyvíjať ikonická nemecká značka Leica. Hlavná kamera s optickou stabilizáciou, telefoto s 3,2-násobným zoomom a stabilizáciou a ultraširokouhlá. Univerzálny pomocník pre skvelé portréty, krajinky alebo zachytávanie domácich maznáčikov a aj večierkov s nedostatkom svetla. Nechýba ani možnosť nahrávania až 8K videa.

Xiaomi 14
Zdroj: Xiaomi

Nenechá vás v štichu ani v náročných dňoch

Batéria s kapacitou 4 610 mAh podporuje až 90 W rýchle nabíjanie. Vďaka optimalizácii nového operačného systému HyperOS založenom na Androide 14 tak Xiaomi 14 zvláda aj dva dni bežného používania a naplno sa nabije už za pol hodinku.

To celé je uložené v elegantnom tele bez rušivých elementov, s veľmi tenkým rámikom displeja, obrubou fotomodulu inšpirovanou hodinkami značky Patek Philippe a dostupnom v matnej čiernej alebo lesklej bielej a tiež nefritovo zelenej farbe.

Xiaomi 14 sa predáva v konfigurácii s 12 GB RAM a 256 GB internej pamäte za 899 eur, s 512 GB za 999 eur. A potešia aj ďalšie bonusy ako predplatné YouTube Premium na tri mesiace zadarmo alebo jedna bezplatná výmena neúmyselne rozbitého displeja do pol roka od zakúpenia. Viac podrobností o novinke nájdete na mi-store.sk.