Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy A55 a A35 sú tu: Zaručené bestsellery za fantastické ceny

Samsung Galaxy A55 a A35 sú tu: Zaručené bestsellery za fantastické ceny

Samsung oficiálne predstavil dva nové prírastky do radu Galaxy A, menovite modely Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G.

0

Samsung dnes oficiálne predstavil dva nové telefóny z obľúbeného radu Galaxy A. Konkrétne ide o modely Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G, ktoré sa môžu pochváliť viacerými skvelými lákadlami. Juhokórejský výrobca týmito čerstvými kúskami dokazuje, že chce aj naďalej ponúkať jedinečné mobilné zážitky čo najširšej skupine zákazníkov. Podrobnejšie informácie o ich výbave nájdete v článku nižšie.

Obidva smartfóny sú vybavené špičkovými bezpečnostnými prvkami, a to vďaka platforme Knox Vault. Rátať potom možno aj s vynikajúcimi funkciami, ktoré boli prevzaté z vlajkových modelov Galaxy S, ako aj kvalitným displejom, dlhou výdržou batérie a solídnym výkonom.

„Vďaka sérii Galaxy A môžeme ponúknuť najmodernejšie technológie širšiemu spektru používateľov, takže si vynikajúce funkcie a parametre môže vychutnať prakticky každý,“ hovorí TM Roh, prezident a generálny riaditeľ mobilnej divízie Samsung Electronics. „V tohtoročnej verzii ponúka séria Galaxy A oveľa viac funkcií ako predtým, prvýkrát do výbavy patrí napríklad zabezpečenie pomocou Samsung Knox Vault. Vďaka tomu si zákazníci môžu užiť najmodernejšie technológie v úplnom bezpečí.“

Samsung Galaxy A55 5G: Technické parametre

Rozmery161,1 x 77,4 x 8,2 mm
Hmotnosť213 g
Displej6,6″ Super AMOLED
FHD+
120 Hz
Vision Booster
Zadné fotoaparáty50 Mpx hlavný (f/1.8, AF, OIS)
12 Mpx ultraširokouhlý (f/2.2)
5 Mpx makro (f/2.4)
Predný fotoaparát32 Mpx (f/2.2)
Úložisko128/256 GB
Pamäť8 GB
Batéria5 000 mAh
SoftvérAndroid 14 + One UI 6.1
ZabezpečenieSamsung Knox
Zdroj: Samsung

Samsung Galaxy A35 5G: Technické parametre

Rozmery161,7 x 78 x 8,2 mm
Hmotnosť209 g
Displej6,6″ Super AMOLED
FHD+
120 Hz
Vision Booster
Zadné fotoaparáty50 Mpx hlavný (f/1.8, AF, OIS)
8 Mpx ultraširokouhlý (f/2.2)
5 Mpx makro (f/2.4)
Predný fotoaparát13 Mpx (f/2.2)
Úložisko128/256 GB
Pamäť6/8 GB
Batéria5 000 mAh
SoftvérAndroid 14 + One UI 6.1
ZabezpečenieSamsung Knox
Zdroj: Samsung

S dôrazom na obrazovú kvalitu

Nové modely prinášajú širokú plejádu vylepšení. A týkajú sa aj fotografie. Konkrétne u modelu Galaxy A55 5G možno rátať s pokročilými funkciami pre nočné fotografovanie a natáčanie. Prakticky každá fotografia vyhotovená v slabom svetle je teraz podstatne lepšia ako predtým. Zásluha na tom patrí najmä vyspelej technológii AI Image Signal Processing (ISP) s podporou umelej inteligencie (AI). Vylepšuje nielen zábery krajiny, ale aj fotografie ľudí v špeciálnom nočnom portrétovom režime alebo video s technológiou 12-bit HDR.

Pri oboch modeloch potom možno rátať aj s ďalšími skvelými funkciami fotografie a parametrami, ako je napríklad podpora pre optickú stabilizáciu obrazu (OIS) či digitálnu stabilizáciu videa (VDIS). Ostré zábery sú teda zárukou.

Novinky taktiež ctia tradíciu radu Galaxy A a ponúkajú atraktívne a zábavné mobilné zážitky širokému spektru používateľov. Oba telefóny sú vybavené špičkovým Super AMOLED displejom s rozlíšením FHD, ktorý výborne poslúži na sledovanie filmov, surfovanie po webe i hranie hier. Panelu s uhlopriečkou 6,6 palca nechýba ani technológia Vision Booster, ktorá zlepšuje viditeľnosť obsahu, dokonca aj na jasnom slnku.

Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G
Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G | Zdroj: Samsung

Bezpečnosť je prvoradá

Modely Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G predstavujú vôbec prvý vstup špičkovej bezpečnostnej platformy Samsung Knox Vault do prostredia mid-range modelov Galaxy. Doposiaľ sa ňou mohli pochváliť len vlajkové lode.

Na hardvéri založené bezpečnostné riešenie ponúka komplexnú ochranu pred hardvérovými aj softvérovými útokmi. Vytvára zabezpečené prostredie fyzicky oddelené od hlavné procesora a pamäte, vďaka čomu systém účinne chráni citlivé dáta používateľov v telefóne, ako sú napríklad dáta potrebné na odomknutie či systémové heslá.

Okrem toho Samsung Knox Vault chráni aj šifrovacie kľúče v prístroji, čo znamená spoľahlivú ochranu osobných a citlivých údajov. Za žiadnych okolností sa k nim nedokáže dostať nikto, kto nedokáže prístroj otvoriť štandardným spôsobom, a to ani v prípade straty alebo krádeže telefónu.

V súvislosti s bezpečnosťou stojí za zmienku aj Samsung Knox, čo je viacvrstvová zabezpečovacia platforma Samsungu a jeden z najspoľahlivejších systémov tohto typu na svete. O bezpečnosť dôležitých informácií, ako aj o holistickú ochranu pred útokmi v rámci celého ekosystému Galaxy sa v rámci platformy stará kompletné zabezpečenie hardvéru, detekcia napadnutia v reálnom čase a spolupráca s dôležitými partnermi.

A to stále nie je všetko. Rátať možno aj s Automatickým blokovaním, čo je balíček bezpečnostných opatrení, ktorý si používateľ môže aktivovať podľa vlastného uváženia. Ak je funkčný, bráni inštalácii aplikácií z neoverených zdrojov, pravidelne kontroluje zabezpečenie aplikácií a hľadá potenciálny malvér, prípadne bráni podozrivým príkazom a softvérovým inštaláciám pri pripojení telefónu k počítaču cez USB.

Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G
Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G | Zdroj: Samsung

Majitelia taktiež získajú prístup k bezpečnostnému panelu Zabezpečenia a súkromia, takže si budú môcť kedykoľvek a veľmi jednoducho overiť, čo sa deje s ich dátami a pohodlne zrušiť akékoľvek podozrivé oprávnenia pre jednotlivé aplikácie.

Medzi ďalšie funkcie patrí súkromné zdieľanie dát v rámci služby Quick Share – dôležité osobné alebo finančné informácie sa v prípade potreby zdieľajú v bezpečnej, zašifrovanej podobe. Používatelia môžu dokonca nastaviť povolenie na prístup na strane príjemcu, prípadne dátum exspirácie daného súboru. Môžu tiež zakázať či obmedziť zhotovovanie screenshotov alebo sťahovanie súborov.

Čerešničkou na torte je dĺžka softvérovej podpory. Používatelia Galaxy A55 5G a Galaxy A35 5G majú garanciu štyroch veľkých aktualizácií operačného systému Android (a rozhrania One UI) a päť rokov bezpečnostných záplat.

Cenné prírastky do prepojeného ekosystému

Obidve novinky sú plne kompatibilné s ekosystémom Galaxy, do ktorého patria desiatky ďalších zariadení. Milovníci pohybu a fitness môžu napríklad pohodlne sledovať svoje výkony vďaka prepojeniu s náramkom Galaxy Fit3 alebo hodinkami Galaxy Watch6. Vďaka funkcii Auto Switch sa zase prichádzajúce hovory automaticky presmerujú do pripojených slúchadiel Galaxy Buds FE.

Atraktívne bonusy, ešte atraktívnejšie ceny

Galaxy A55 5G bude k dispozícii v štyroch farebných prevedeniach, a to modrej, modročiernej, fialovej a žltej. Model Galaxy A35 5G sa bude predávať v rovnakých farbách. Smartfóny sú na Slovensku dostupné od dnešného dňa, čiže 11. marca.

Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G
Samsung Galaxy A55 5G/A35 5G | Zdroj: Samsung

Pokiaľ o bonusy, všetci zákazníci, ktorí si zakúpia Galaxy A55 5G v období od 11. marca do 7. apríla, získajú bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds FE v bielej farbe v hodnote 109 €. Tí, ktorí si v rovnakom období zakúpia Galaxy A35 5G, získajú ako bonus strieborný fitness náramok Galaxy Fit3 v hodnote 64 €.

Treba však mať na pamäti, že na využitie bonusu musí zákazník zaregistrovať nový telefón v sekcii Výhody v aplikácii Samsung Members, a to najneskôr do 15. apríla. Po schválení registrácie získa zákazník prostredníctvom registrovaného telefónu a aplikácie Samsung Members e-voucher, ktorý následne uplatní na bezplatné objednanie slúchadiel alebo náramku, konkrétne prostredníctvom stránky novysamsung.sk (najneskôr do 15. mája).

ModelFarbaKonfiguráciaCenaBonus k predobjednávke
Galaxy A55 5Gmodrá, modročierna, fialová, žltá8 + 128 GB479 €Bezdrôtové slúchadlá Galaxy Buds FE
8 + 256 GB529 €
Galaxy A35 5G6 + 128 GB379 €Fitness náramok Galaxy Fit3
8 + 256 GB449 €
Zdroj: Samsung