Úvod Novinky Aktuálne Nastal deň D: Veľká služba ohlásila rozsiahle zmeny. Dotknú sa aj Slovákov!

Nastal deň D: Veľká služba ohlásila rozsiahle zmeny. Dotknú sa aj Slovákov!

Streamovacia platforma Disney+ si posvieti na svojich používateľov rovnako, ako to spravil Netflix. Zdieľané účty začne blokovať od tohto leta.

1

Streamovacie platformy majú problém, ktorý musia urýchlene vyriešiť. Príliš veľa ľudí používa rovnaký účet. Problematika zdieľania účtov je veľmi dobre známa. Spať nedala hlavne Netflixu, ktorý s blokovaním zdieľania účtov začal už dávnejšie. Teraz sa k nemu pridáva ďalšia platforma – Disney+.

Služby si uvedomili, že ak jeden účet zdieľa päť ľudí, ktorí nebývajú na rovnakej adrese, oveľa lepšie by bolo, ak by si predplatné platili všetci zvlášť. Sú to peniaze, ktoré môžu predstavovať rozdiel medzi prežitím a pomalým zánikom do večnej temnoty.

disney+
Zdroj: Getty Images Signature, LG

Disney+ nemá na výber. Musí to spraviť

Finančný riaditeľ spoločnosti Disney, Hugh Johnston, počas stredajšej prezentácie k finančným výsledkom povedal, že účty „podozrivé z nevhodného zdieľania,“ budú mať možnosť zaregistrovať si vlastné predplatné. Spoločnosť, rovnako ako Netflix, ponúkne aj možnosť pridať osoby žijúce mimo ich domácnosť za príplatok.

Chceme našim vynikajúcim obsahom osloviť čo najširšie publikum. Tešíme sa na zavedenie tejto novej funkcie, aby sme zlepšili celkovú zákaznícku skúsenosť a rozšírili našu predplatiteľskú základňu,“ povedal Johnston na margo blokovania zdieľaných účtov.

Johnston tiež uvádza, že služba len reaguje na konkurenciu, ktorá túto stratégiu využíva k navýšeniu príjmov. Boli by totiž neuvážliví, ak by rovnaký krok nespravili aj oni. S blokovaním by spoločnosť mala začať už o pár mesiacov. Najskôr tak spraví pravdepodobne na domácom, americkom, trhu, neskôr sa taktika rozšíri všade tam, kde Disney+ pôsobí.