Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi prekvapuje Slovákov: Slovenské zastúpenie MASÍVNE znižuje ceny! TOP 5 tipov na...

Xiaomi prekvapuje Slovákov: Slovenské zastúpenie MASÍVNE znižuje ceny! TOP 5 tipov na najvýhodnejšie zariadenia

Kúpiť si Xiaomi zariadenie snáď ešte nikdy nebolo výhodnejšie. Slovenské zastúpenie znížilo ceny o stovky eur.

0
Xiaomi
Zdroj: Pixabay / Lukáš Zachar

Xiaomi sa na Slovensku pridáva k predajcom, ktorí spustili špeciálne akcie v rámci kampane Black Friday. Na rozdiel od mnohých nejde o zľavy „na oko“. Ide o skutočné a hlavne výrazné zníženie cien, ktoré sa často počíta v stovkách eur. My sme pre vás vybrali 5 šikovných zariadení, ktoré by ste v žiadnom prípade nemali prehliadnuť. Dobrou správou je, že sú vhodné aj ako vianočný darček.

Poďme teda rovno začať. Ku každému zariadeniu sme spísali krátky popis, v ktorom nájdete základné špecifikácie, výhody a odporúčanie, pre koho sa hodí.

Redmi Note 12 Pro 5G (8 GB/256 GB)

🛒 Cena: 299 € | Pôvodná cena: 399 € | Výška zľavy: 100 €

Séria Redmi Note 12 Pro sa medzi ľuďmi stala populárna hneď po uvedení na trh. Je na to dobrý dôvod, a to fakt, že už aj za pôvodných 399 € išlo o perfektne vybavený smartfón vhodný pre drvivú väčšinu ľudí.

Vďaka Black Friday môžete Redmi Note 12 Pro vo verzii s 8 GB operačnej pamäte RAM256 GB úložiskom získať o 100 € lacnejšie. Čo teda očakávať za 299 €? Hlavnou výhodou tohto smartfónu sú jeho fotoaparáty. K dispozícii budete mať pokročilý 50 Mpx snímač IMX766 schopný krásnych záberov nielen cez deň, ale aj v noci. Nechýba však ani 8 Mpx ultraširokouhlý senzor a 2 Mpx makro fotoaparát pre fotenie najjemnejších detailov.

Telefón poháňa procesor MediaTek Dimensity 1080 vyrobený 6 nm výrobným procesom. Aj tento procesor je schopný poradiť si s akoukoľvek aplikáciou či graficky náročnejšou hrou. No a vďaka 256 GB úložnému priestoru si tých hier, aplikácií, fotiek a videí môžete dopriať skutočne veľa.

Redmi Note 12 Pro v rukáve schováva ešte jeden šikovný trik – 67 W turbo nabíjanie, ktoré jeho objemnú 5 000 mAh batériu z 0 % na 100 % nabije za pár desiatok minút. Veľkou výhodou je aj to, že takáto nabíjačka sa nachádza priamo v balení, a tak ju nie je nutné kupovať zvlášť.

>>> Zobraziť Redmi Note 12 Pro 5G (8/256 GB) za 299 € <<<

Xiaomi 13 Lite (8 GB/256 GB)

🛒 Cena: 399 € | Pôvodná cena: 499 € | Výška zľavy: 100 €

Ak by ste skôr chceli rozčeriť vody prémiovejších smartfónov, no nechcete míňať oveľa viac peňazí, ideálnym smartfónom by mohol byť fantastický Xiaomi 13 Lite8 GB úložiskom a 256 GB pamäťou. Opäť, ide o verziu, do ktorej sa zmestí hromada aplikácií, hier aj zážitkov vo forme videí a fotografií.

Na zadnej strane sa opäť nachádza 50 Mpx senzor IMX766, 8 Mpx ultraširokouhlý senzor a 2 Mpx makro snímač. V čom má Xiaomi 13 Lite oproti Redmi Note 12 Pro navyše je jeho schopnosť zaznamenať výrazne kvalitnejšie selfie zábery. Vo výbave totiž má hneď dva predné fotoaparáty – jeden s 32 Mpx rozlíšením (fotí klasické selfie zábery) a druhý 8 Mpx senzor, ktorého úlohou je analyzovať hĺbku záberu, čo telefón následne využíva pre veľmi presné a efektívne rozmazanie pozadia. Veľmi milým a účinným detailom sú zabudované prisvetľovacie LED diódy v rámčeku nad displejom. Vďaka tomu vás telefón dokonale nasvieti a vaše selfie budú v porovnaní s inými telefónmi na úplne inej úrovni.

Medzi ďalšie výhody radíme hmotnosť, ktorá dosahuje len 171 gramov a hrúbku len 7,23 mm. Ide tak o skutočne tenučký a ľahký smartfón, ktorý je ideálny pre ľudí dávajúcich si pozor na to, ako vyzerá ich obľúbené príslušenstvo.

Telefón však nie je žiadne výkonnostné „pierko“. Poháňa ho výkonný Snapdragon 7 Gen 1, ktorý má v porovnaní s predchádzajúcou generáciou o 20 % vyšší výkon GPU a o 30 % vyšší výkon AI.

>>> Zobraziť Xiaomi 13 Lite za 399 € <<<

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

🛒 Cena: 549 € | Pôvodná cena: 799 € | Výška zľavy: 250 €

Od smartfónov sa posúvame k ďalším zariadeniam z bohatého ekosystému Xiaomi a ako lepšie začať, ako kolobežkou. A nie len nejakou obyčajnou! V obrovskej, až 250 €, zľave sa ocitol model Xiaomi Electric Scooter 4 Pro. Ten je oproti Scooter 2 Pro vyšší o 60 mm a o 19 mm širší v oblasti nástupnej dosky (platformy). Ide tak o masívnejšiu kolobežku vhodnú aj pre dospelého človeka.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Zdroj: Xiaomi

Kolobežka je vyrobená zo silnej zliatiny leteckého hliníka, vďaka čomu je pevná, odolná a zároveň veľmi ľahká.

Scooter 4 Pro je navyše masívna nielen v oblasti konštrukcie, ale aj v oblasti výkonu. Poháňa ju totiž elektromotor s maximálnym výkonom 700 W so schopnosťou „vytiahnuť“ vás aj do kopca s 20 % stúpaním. Maximálna rýchlosť je softvérovo obmedzená na 25 km/h. Aby ste spĺňali zákon, veď viete.

O bezpečnosť sa starajú 10-palcové pneumatiky s technológiou Xiaomi DuraGel. Ide o vylepšené bezdušové pneumatiky využívajúce samotesniaci gél. Defektu sa teda vôbec nemusíte obávať a navyše, jej inovatívny dizajn poskytuje perfektnú stabilitu a schopnosť tlmiť nárazy na hrboľatých cestách.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
Zdroj: Xiaomi

Kolobežka v sebe nesie veľkú batériu s objemom až 446 Wh, vďaka čomu môžete dosiahnuť maximálny dojazd až 55 km. Na dochádzanie do práce či školy tak ide o ideálnu voľbu.

>>> Zobraziť Xiaomi Electric Scooter 4 Pro za 549 € <<<

Xiaomi Robot Vacuum X10+

🛒 Cena: 689 € | Pôvodná cena: 799 € | Výška zľavy: 110 €

Veľmi obľúbeným a hlavne extrémne šikovným zariadením je robotický vysávač. Za všetky tie roky, čo sú robotické vysávače na trhu, prešli obrovský kus cesty. Ich schopnosti sa postupne zdokonaľovali a výrobcovia pridávali nové funkcie za čoraz nižšiu cenu. Kulmináciou tohto vývoja je aj Xiaomi Robot Vacuum X10+, ktorý patrí medzi absolútnu špičku na trhu.

Xiaomi Robot Vacuum X10+
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Robot Vacuum X10+ je plne automatizovaný stroj schopný postarať sa o čistotu vašej domácnosti aj bez toho, aby ste ho to museli žiadať. Stačí ho raz nastaviť a o zvyšok sa postará sám.

Je natoľko samostatný, že po upratovaní sa sám vráti do dokovacej stanice, v ktorej sa spustí automatické odsávanie nečistôt do 2,5-litrového vrecka (v dokovacej stanici). Jedno takéto vrecko pritom pojme až 60 vysávaní.

Vysávač však nielen, že vysáva, on dokáže aj mopovať. Navyše, po zmývaní podláh sa opäť sám vráti na stanicu, ktorá mu automaticky poumýva mopovacie podložky tak, aby mohol okamžite pokračovať tam, kde skončil. Je to malý detail, ktorý vám však ušetrí čas a námahu. Mopovacie podložky po umytí dokonca automaticky vysuší horúcim vzduchom, čo zabráni nepríjemnému zápachu, s ktorým môžu bojovať iné vysávače.

No a keď hovoríme o samostatnosti, tak to tak aj naozaj myslíme. Príliš často totiž nebudete musieť dopĺňať ani vodu určenú na mopovanie. V dokovacej stanici sa totiž nachádza nádobka, do ktorej stačí naliať väčší objem vody. Tú si už následne bude vysávač „čapovať“ vždy, keď mu dôjde.

Xiaomi Robot Vacuum X10+
Zdroj: Xiaomi

Samozrejmosťou sú aj pokrokové navigačné systémy s previazaním na umelú inteligenciu. Vysávač využíva 3D systém rozpoznávania a vyhýbania sa prekážkam s milimetrovou presnosťou. Slúži mu na to mimoriadne presná AI kamera, ktorá dokáže zostaviť 3D mapu vašej domácnosti.

Xiaomi Robot Vacuum X10+
Zdroj: Xiaomi

Vysávač dosahuje sací výkon až 4 000 Pa, čo mu umožňuje dokonale vyčistiť podlahy od prachu alebo zvieracích chlpov, ktoré sú často najväčším problémom. Funkcií, inovácií a schopností, ktorými disponuje tento model je neúrekom. Určený je pre náročného klienta, ktorý chce upratovaním tráviť čo najmenej času a poobede sa domov vracať do čistého prostredia.

>>> Zobraziť Xiaomi Robot Vacuum X10+ za 689 € <<<

Xiaomi FlipBuds Pro

🛒 Cena: 149 € | Pôvodná cena: 189 € | Výška zľavy: 40 €

Posledným tipom v 1. časti tohto seriálu sú vynikajúce bezdrôtové slúchadlá Xiaomi FlipBuds Pro. Tie sú aktuálne dostupné v štedrej 40 € zľave. Slúchadlá tak namiesto 189 € aktuálne stoja len 149 €, a to je cena, ktorá je vzhľadom na ich kvalitu nečakane nízka.

Slúchadlá FlipBuds Pro totiž disponujú aktívnym potláčaním okolitého hluku, ANC, (40 dB), vďaka čomu sú schopné vyblokovať až 99 % hluku na pozadí.

Xiaomi FreeBuds Pro
Zdroj: Xiaomi

Nechýba ani režim dvojitej transparentnosti, ktorý vám umožní mať prehľad o tom, čo sa deje okolo vás aj bez toho, aby ste si museli slúchadlá zakaždým vyberať z uší.

FlipBuds Pro sú vybavené 11 mm meničmi vyladenými tak, aby priniesli ostré výšky, jemné stredy a samozrejme aj hlboké basy. O kvalitu zvuku sa postaralo interné zvukové laboratórium Xiaomi.

Xiaomi FreeBuds Pro
Zdroj: Xiaomi

Slúchadlá ponúkajú aj technológiu rýchleho nabíjania, ktorá ich dokáže za 5 minút nabiť na 2 hodiny počúvanie. Z 0 % na 100 % sa pritom nabijú len za 35 minút. Ich výdrž sa líši podľa toho či si necháte technológiu ANC zapnutú alebo či ju vypnete. Pri vypnutom ANC čakajte výdrž na úrovni 7 hodín, pri zapnutom ANC zas 5 hodín.

Celková výdrž aj s puzdrom, ktoré slúchadlá nabíja, je 28, resp. 22 hodín. Opäť, v závislosti od toho či používate ANC alebo nie.

Ide tak o slúchadlá, ktoré sú ideálnym spoločníkom na cesty, na prácu alebo kľudne prechádzku s kočíkom po meste. Fantasticky zvládajú prácu nielen s hudbou, ale aj s podcastami.

>>> Zobraziť Xiaomi FreeBuds Pro za 149 € <<<

🤝 V spolupráci so Xiaomi.