Úvod Operátori O2 AKTUÁLNE: Veľký slovenský operátor potichu zvýšil ceny takmer všetkého. Vyššie faktúry čakajú...

AKTUÁLNE: Veľký slovenský operátor potichu zvýšil ceny takmer všetkého. Vyššie faktúry čakajú tisíce ľudí!

Operátor nečakane zvyšuje ceny najzákladnejších služieb. Priplatí si veľká časť zákazníkov.

10

Druhý najväčší operátor na Slovensku, O2, bude masívne zvyšovať ceny základných služieb. Vyplýva to z informácií servera TECHBYTE.sk. Ísť má pritom o skutočne nezanedbateľné navýšenie, niektoré služby budú drahšie o desiatky percent, a to pre nových aj existujúcich klientov.

Správa o vyšších cenách prichádza len pár dní po tom, ako O2Telekom oznámili historickú dohodu na spolupráci pri budovaní 5G siete. Práve vyššie ceny za služby im majú pomôcť investovať viac a sieť postaviť rýchlejšie.

Čo bude drahšie? Dáta, SMS aj volania

Toho, čo bude drahšie, bohužiaľ, nie je málo. Ak ste zákazníkmi O2 Fér, máme pre vás zlé správy. Práve vy ste skupinou, ktorá zdraženie pocíti najviac.

Priplatíte si za tak základnú vec, akou je minúta volania, ktorej cena sa zvýši z 0,13 € na 0,15 €. Okrem drahších volaní sa treba pripraviť aj na drahšie SMS-ky. Ich cena sa zvýši z 0,06 € za 1 SMS na 0,08 € za 1 SMS. Toto zdraženie sa podľa Živé týka nielen O2 Fér ale aj Voľnosti.

Operátor miestami zdražuje o polovicu

Ak radi používate O2 Voľnosť aj kvôli tomu, že ponúka možnosť uskutočniť jeden hovor do všetkých sietí za 0,10 €, aj pre vás máme zlé správy. Táto služba bude po novom o 50 % drahšia. Zaplatíte tak už 0,15 €.

Operátor O2
Zdroj: O2

O tom, že O2 chce do firmy nahnať viac peňazí svedčia aj „staronové“ balíčky dát. Denný 0,49 GB balíček sa mení na denný 0,68 GB balíček. Jeho cena sa však zvyšuje z 0,75 € na 0,95 €. Rovnako sa zmení aj 1 GB balíček, ktorý teraz stojí 1 €. Po novom dostanete 1,5 GB, no zaplatíte už 1,30 €.

O2: Ak chcete, môžete odísť

Vzhľadom na to, že ide o výraznú zmenu cenníka, vy ako klienti máte nárok vypovedať zmluvu. Vedomý si toho je aj operátor. Ten reagoval takto:

Program O2 Fér je bez viazanosti. V prípade, že s úpravou cien nesúhlasíte, máte právo bez sankcií odstúpiť od zmluvy o poskytovaní služieb do jedného mesiaca. V opačnom prípade sa na vás budú vzťahovať nové podmienky dňom účinnosti tejto zmeny,“ hovorí O2. Doba sa počíta od oznámenia zmien klientovi.

K zmenám by malo prísť už 12. septembra.