Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Z Fold 5 a Z Flip 5: Absolútne výkonnostné monštrá....

Samsung Galaxy Z Fold 5 a Z Flip 5: Absolútne výkonnostné monštrá. Vieme, čo ponúknu!

Aj napriek tomu, že použijú rovnaký čip ako modely Galaxy S23.

0

Samsung nám už toto leto predstaví novú generáciu skladacích smartfónov Galaxy Z Fold 5 a Galaxy Z Flip 5. A ako sa dozvedáme z úniku, na ktorý upozornil server SamMobile, inovácie sa do veľkej miery okrem iného dotknú aj výkonu.

Obe zariadenia sa totižto objavili v prostredí známej benchmarkingovej platformy Geekbench 5. Záznamy nám prezrádzajú, že smartfóny bude poháňať ten istý čip ako rad Galaxy S23, menovite Snapdragon 8 Gen for Galaxy. Tento čip je špeciálne optimalizovaný pre smartfóny Samsung a ponúkajú mierne vyššiu maximálnu taktovaciu frekvenciu – 3.36 GHz namiesto 3.2 GHz.

Stanú sa novou špičkou

Napriek rovnakému čipu sa však zdá, že nadchádzajúce skladačky roznesú rad Galaxy S23 na kopytách. Svedčia o tom výsledky testovania už spomenutej platformy Geekbench 5. V rámci testu na jedno jadro obe zariadenia prekonali hranicu 2 000 bodov, čo je viac než chvályhodné. Veľmi dobre sú na tom však aj výsledky testovania na viac jadier, v ktorých zariadenia obdržali 5 022 a 5 213 bodov. Prekvapivo, vyššie skóre nepatrí Galaxy Z Fold 5, ale Galaxy Z Flip 5.

z flip 5 render
Koncept Galaxy Z Flip 5 | Zdroj: YouTube/Technizo Concept

Pre porovnanie, Galaxy S23 Ultra v teste na jedno jadro obdržal „len“ 1 500 bodov, čo je zásadný rozdiel. Čo sa týka testov na viac jadier, pri tých je odlišnosť menšia – S23 Ultra skóroval v rozmedzí od 4 400 do 5 000 bodov.

RAM sa nikam neponáhľa

Uvedené výsledky nám de facto potvrdzujú, že obidve nadchádzajúce skladačky od Samsungu ponúknu ohromný výkon, ktorý bez pochýb postačí aj tým najnáročnejším multitaskerom. Okrem toho nám prezrádzajú, že Galaxy Z Fold 5 ponúkne 12 GB RAM a Galaxy Z Flip 5 zase 8 GB RAM.

Na základe nastaveného precedensu možno očakávať, že smartfóny sa nám ukážu v polovici leta, pravdepodobne začiatkom augusta.