Úvod Novinky Aktuálne POZOR: Veľká banka na Slovensku hlási mimoriadny poplach. Tisícom hrozí okamžitá strata...

POZOR: Veľká banka na Slovensku hlási mimoriadny poplach. Tisícom hrozí okamžitá strata peňazí

Podvodníci zvolili overenú taktiku.

5

Phishingovým podvodom padla za obeť ďalšia obľúbená slovenská banka. Začala sa šíriť SMS správa, ktorá varuje klientov VÚB banky, že došlo k pokusu o prihlásenie do ich bankového konta. Následne ich vyzýva k tomu, aby si otvorili priložený link a podnikli potrebné bezpečnostné kroky. Nerobte to, ide totiž o podvod. Na SMS správu upozornila Polícia SR prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti.

Falošnými SMS správami sa to v poslednom období len hemží. Človek by si povedal, že pri tom objeme podvodov už videl všetko, a teda je nemožné, aby naletel. Obozretnosti však nie je nikdy dosť a pochybiť môžu aj tí najopatrnejší.

Na nič neklikajte, nič nevypĺňajte

Link priložený v predmetnej SMS správe vás zavedie na falošnú stránku VÚB banky. Tá sa od vás bude snažiť dostať citlivé informácie o vašej platobnej karte, čím môžete veľmi rýchlo prísť o značné sumy peňazí. Preto za žiadnych okolností na tento link neklikajte.

„Ak ste na tento podvod naleteli a z karty vám boli stiahnuté peniaze, okamžite volajte do banky, aby vám zablokovala kartu a bežte na políciu podať trestné oznámenie,“ oznamuje Polícia SR.

Podvodníci zvolili overenú taktiku – vyvolanie strachu. Správu obsahujúcu varovanie pred pokusom o prihlásenie do bankového konta nikto neberie na ľahkú váhu. Netreba však zabúdať na to, že takéto skutočnosti si môžete kedykoľvek overiť priamym kontaktovaním svojej banky.

Nielen VÚB

Žiaľ, zdá sa, že novej vlne phishingových podvodov nepadla za obeť len VÚB banka. Ako uvádza jeden z komentárov pod príspevkom, podobná správa má chodiť aj od falošnej ČSOB.