Úvod Operátori Orange Orange je nekompromisný: České TV stanice nevráti, pre zákazníkov má tvrdý odkaz!

Orange je nekompromisný: České TV stanice nevráti, pre zákazníkov má tvrdý odkaz!

Očakáva, že čoskoro učinia podobný krok aj ostatní operátori.

15

Ako sme vás už informovali v nedávnom článku, Orange začiatkom tohto týždňa vypol prevádzku až deviatich českých TV staníc. Urobil tak na základe požiadavky televízií Markíza a JOJ, ktorým sa nepáčilo, že si slovenskí diváci radšej zapínali české stanice ako tie domáce, informoval server Živé.sk.

Slováci očividne nemajú veľmi v obľube domácu televíznu tvorbu, a tak často prepínajú na stanice susedných Čechov. TV JOJ a Markíza si to všimli a rozhodli sa proti tomu bojovať tým, že požiadali slovenských operátorov, aby obmedzili vysielanie českých staníc. Orange to však poňal trochu drastickejšie a viaceré české stanice rovno vypol. Pochopiteľne, Slováci na toto rozhodnutie nereagovali zrovna pozitívne.

Orange, najväčší slovenský operátor, vypol celkovo deväť českých staníc, a to Prima Cool, Prima Zoom, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Star, ČT Šport, ČT Art a ČT :D. Rovnako vypol aj CNN Prima News, no táto stanica sa má čoskoro vrátiť do ponuky.

Zdroj: Lukáš Zachar / Techbyte.sk

Orange svoje rozhodnutie neprehodnotí

Orange je zároveň jediný slovenský operátor, ktorý sa rozhodol pre vypnutie českých staníc. Zdá sa však, že v tom nevidí problém. Ako píše portál Živé.sk, Orange neobnoví vysielanie uvedených staníc aj napriek tomu, že ich vypol ako jediný spomedzi slovenských operátorov. „Nechystáme sa prehodnotiť naše rozhodnutie, museli sme reagovať na požiadavku vysielateľa,“ povedala Alexandra Piskunová, hovorkyňa Orange.

Operátor je toho názoru, že čoskoro sa k podobnému rozhodnutiu uchýlia aj zvyšní operátori. „Predpokladáme, že aj ostatní hráči čelia zo strany vysielateľov podobnému tlaku. Nám však neprináleží komentovať časový rámec ich rozhodnutia,“ vysvetlila Piskunová.