Úvod Operátori Telekom AKTUÁLNE: Veľký operátor prestal predávať základnú službu. Na toto môžete od nového...

AKTUÁLNE: Veľký operátor prestal predávať základnú službu. Na toto môžete od nového roka zabudnúť!

Telekom ukončil predaj služby, ktorú mal v portfólio dlhé roky. Nahradí ju modernou alternatívou.

3

Jeden z najväčších operátorov na Slovensku, 1. januára 2023 ukončil predaj jednej z najobľúbenejšej služieb. Operátor hovorí o tom, že je stará nakoniec ju vypne úplne. Noví zákazníci už na výber budú mať len náhradu, tí existujúci zatiaľ budú pokračovať ďalej.

Telekom k 1.1.2023 spravil obrovskú zmenu. Ak ste v novom roku chceli prejsť na Magio TV cez IPTV (metalickú alebo optickú sieť), máte smolu. Operátor totiž túto službu prestal aktivovať a tým pádom aj predávať. Nebojte sa, televízna služba pokračuje ďalej, akurát v inej podobe. Pre TECHBYTE to potvrdil hovorca Michal Korec.


Prečítajte si tiež


Od 1.1.2023 už nebude možné aktivovať IPTV službu na metalickej alebo optickej technológii novým zákazníkom. Ponúkať sa im bude iba Magio GO alebo Magio Sat,“ vysvetľuje Korec.

magio GO
Zdroj: Telekom

Čo táto zmena znamená pre existujúcich zákazníkov?

Momentálne sa nič nemení. Ako spoločnosť vysvetlila, aj naďalej funguje predlžovanie zmlúv a poskytovanie služby v plnom rozsahu. Operátor ale upozorňuje, že Magio TV na IPTV sa dostáva do poslednej fázy životného cyklu a preto treba v budúcnosti rátať s jej ukončením a migráciou na modernejšiu alternatívu.

Našou primárnou platformou, na ktorú sa budeme sústrediť, bude Magio GO. Do nej investujeme aktuálne najviac prostriedkov a všetky aktuálne novinky smerujú práve sem,“ upresnil.

Existujúci zákazníci budú mať aj naďalej možnosť objednať si set-top boxy, poprípade reklamovať tie, ktoré aktuálne používajú.

Magio TV box od Telekom
Zdroj: Telekom

Noví zákazníci – jedine Magio GO alebo Magio Sat

Ak ste rozmýšľali nad tým, že si doma zriadite televíznu službu od Telekomu, na výber budete mať dve možnosti, a to Magio GO cez internet alebo Magio Sat cez satelit. K Magio GO si môžete zvoliť Magio GO box (1,94 € mesačne) alebo môžete službu využívať prostredníctvom Magio GO aplikácie, ktorá je dostupná na všetkých moderných televízoroch, smartfónoch, tabletoch a počítačoch.

Telekom už niekoľko rokov buduje Magio GO ako primárnu službu, v ktorej očividne vidí budúcnosť. Aktuálne ponúka 3 balíčky za 14,40 €, 20,40 € a 25,39 €. K dispozícii je aj 20 % zľava v prípade, ak si ku Magio GO aktivujete aj Magio Internet.

Kedy Magio TV cez IPTV skončí úplne zatiaľ operátor neprezradil. Nateraz ale môžete službu využívať bez akýchkoľvek zmien.