Úvod Novinky Aplikácie Míňať peniaze môžete aj pred výplatou: Táto služba vám sprístupní peniaze odpracovaných...

Míňať peniaze môžete aj pred výplatou: Táto služba vám sprístupní peniaze odpracovaných dní

Česká služba PalmApp rozširuje svoju pôsobnosť na slovenský trh. Ľuďom umožňuje kedykoľvek čerpať výplatu na základe odpracovaných hodín.

1

Poznáte to. Chcete si kúpiť niečo drahé, no najskôr musíte počkať, než vám príde výplata. S týmto „procesom“ je oboznámená veľká časť Slovákov. Už čoskoro sa však môže stať minulosťou. Postarať sa o to má česká fintech služba PalmApp, ktorá chce rozšíriť svoju pôsobnosť za hranice domáceho trhu. Jej prvou destináciou je práve Slovensko, informuje český portál MediaGuru.

Princíp, na akom platforma funguje, je celkom jednoduchý. Firmám a ich zamestnancom umožňuje kedykoľvek čerpať výplatu, konkrétne na základe počtu odpracovaných hodín. Čerpať ju teda možno ešte pred dátumom uvedeným v (pracovnej) zmluve.


Prečítajte si tiež


„Zámerom našej online služby je umožniť zamestnancom výplatu kedykoľvek za už odpracované hodiny, ako je obvyklé napríklad v USA alebo Veľkej Británii. A zároveň tak pomáhať firmám s edukáciou ohľadne finančného zdravia svojich zamestnancov. Finančná stabilita zamestnancov znižuje ich fluktuáciu aj tlak na rast mzdových nákladov,“ hovorí Petr Ladžov, zakladateľ a generálny riaditeľ PalmApp.

Poniektoré firmy už túto službu využívajú a nemôžu si ju vynachváliť. Konkrétne na českom trhu ju využíva napríklad Sconto Nábytok. „V júni tohto roku sme v spoločnosti spustili benefit pod názvom Výplata kedykoľvek, ktorý umožňuje poskytovanie záloh na mzdu u zamestnancov za už odpracované doby. Hneď prvé dni ostrej prevádzky nás presvedčili, že sme urobili dobre, že sme zamestnancom tento produkt ponúkli. Som rád, že patríme k prvým firmám, ktorým sa tento produkt podarilo zaviesť do reálneho života,“ prehlasuje personálny riaditeľ spoločnosti Sconto Nábytok.

Slovensko je pre PalmApp atraktívnym trhom, no šíriť sa plánuje aj do iných krajín. Svoje webové stránky už má k dispozícii aj v angličtine, nemčine a španielčine. K dispozícii je aj mobilná aplikácia, ktorú je možné si stiahnuť z Google Play Store aj Apple App Store.

PalmApp taktiež investuje do B2B marketingu, čiže sa zameriava nielen na malé a stredné podniky, ale aj na veľké firmy a ich vrchný manažment.