Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi prekvapuje: Na Slovensku spustil šialené vianočné zľavy. Pozrite sa na tie...

Xiaomi prekvapuje: Na Slovensku spustil šialené vianočné zľavy. Pozrite sa na tie ceny!

0

Vlnené ponožky, pena na holenie alebo kniha sú vždy dobrý nápad na vianočný darček. Ale nezaškodí dopriať rodine a blízkym aj nejakú technologickú novinku, ktorá im môže spríjemniť alebo uľahčiť život. Xiaomi ich má v portfóliu niekoľko. Vybrali sme z nich práve také, ktoré sú vo vianočnej akcii práve citeľne zlacnené.

Pre hudobných nadšencov: Xiaomi Buds 3T Pro

Štupľové slúchadlá prinášajú v kompaktnom tele všetko, čo by ste od prémiového modelu čakali, ale za dostupnejšiu cenu.

Buds 3T Pro sú v prvom rade o kvalite zvukového prenosu. Používajú dynamické meniče veľkosti 10 mm s DLC membránou a nechýba podpora Bluetooth 5.2 a kodeku LHDC 4.0 na prenos zvuku s vysokým bitrate. Mimochodom, podporované je aj spárovanie s dvoma zariadeniam súčasne. Takže ľahko prepnete medzi hovorom v telefóne a počúvaním hudby z notebooku.

Xiaomi Buds 3T Pro / Zdroj: Xiaomi

Kvalitu zvuku ešte spríjemňuje funkcia aktívneho potlačenia okolitého hluku. ANC funguje v troch režimoch, od ľahkého pri prechádzke parkom až po hlbokého do vlaku. Alebo to necháte na automatiku, ktorá pomocou trojice mikrofónov inteligentne určí, v ako hlučnom prostredí sa nachádzate.

Tieto len 4,9 gramov vážiace slúchadlá sú dizajnované pre pohodlné dlhodobé nosenie a s certifikátom odolnosti IP55 zvládnu aj vlhké prostredie. Čiže sú vhodné aj na športovanie. Na jedno nabitie vydržia zhruba 6 hodín a energia na ďalších 24 hodín je v dobíjacom puzdre, ktoré navyše podporuje bezdrôtové Qi nabíjanie. Prémiové slúchadlá Xiaomi Buds 3T Pro s aktívnym potlačením hluku sa bežne predávajú za cenu okolo 150 eur. Počas vianočných zliav do 18. decembra sa v oficiálnych predajných kanáloch budú dať zohnať len za 99 eur.

Kúpiť slúchadlá Xiaomi Buds 3T Pro za 99 eur.

Xiaomi Buds 3T Pro / Zdroj: Xiaomi

Pre vášnivých hráčov: Mi 2K Gaming monitor 27” EU

Kupovať si čistokrvný herný monitor je, samozrejme, výsadou hráčov. Ak si niekto pustí herný titul len občas, tak nechce investovať celé stovky eur. V tomto prípade to však už nebude také komplikované. Xiaomi teraz ponúka svoj herný monitor za cenu lepšieho kancelárskeho.

Veľmi priamočiaro nazvaný Mi 2K Gaming monitor 27” je vybavený 27-palcovým displejom s rozlíšením 2 560 x 1 440 bodov. Teda ideálna veľkosť a jemnosť na prácu a aj hranie na bežnom pracovnom stole.

Xiaomi Mi 2K Monitor / Zdroj: Xiaomi

Ide o IPS panel s podporou HDR, veľmi širokým pozorovacím uhlom 178 stupňov a skvelým podaním farieb. Pokrýva 95% farebného rozsahu DCI-P3 a 100 % gamutu sRGB. Pri dlhom používaní počas práce alebo hrania poteší aj filter modrého svetelného vlnenia.

To všetko má viacero monitorov. Herným ho však robí obnovovacia frekvencia až 165 Hz a odozva 4 ms GTG (alebo 1 ms IMBC). Spolu s technológiou Adaptive-Sync tak poskytuje úplne plynulý obraz bez trhania či rozmazávania aj pri extra náročných scénach a hraní hier.

Z praktického hľadiska tiež nezaostáva. Pod magnetickým zadným krytom sú dva HDMI konektory  aj jeden DP konektor a trojica USB. Okrem výškovo nastaviteľného stojanu sa, samozrejme, dá monitor zavesiť na stenu. No a to najlepšie, tento herný monitor bežne stojí 469 eur, ale vo vianočnej akcii sa predáva len za 299 eur.

Kúpiť Xiaomi Mi 2K Monitor za 299 eur.

Xiaomi Mi 2K Monitor / Zdroj: Xiaomi

Pre milovníka zvierat: Xiaomi Smart krmítko a fontánka

Tento darček sa hodí pre tých, ktorí majú domáceho maznáčika menšieho až stredného vzrastu. So Smart krmítkom vám ubudne starosť byť každý deň doma kvôli nasypaniu čerstvých granúl vášmu psovi či mačke. Nastavíte si ho jednoducho cez mobilnú aplikáciu a krmítko potom automaticky dávkuje granule z hlavného kontajnera do oceľovej misky. Dokáže pojať až 1,8 kg granúl, čo je pre bežnú mačku alebo psa dosť na 1 až 2 týždne. V aplikácii si okrem načasovania zvolíte aj veľkosť porcie alebo kŕmenie upravíte podľa aktuálnej potreby. Krmítko má aj 4 batérie v prípade, že by došlo k odpojeniu elektrickej energie. V akcii ho kúpite za zvýhodnených 99 eur.

Kúpiť Xiaomi Smart krmítko za 99 eur.

Xiaomi smart krmítko / Zdroj: Xiaomi

Skvele ho doplní Smart napájacia fontána za 60 eur, ktorú tiež ovládate cez mobilnú aplikáciu prakticky odkiaľkoľvek. Sledujte, kedy sa fontána s 2-litrovou nádržou aktivuje a cez 4 vrstvy filtra dodáva chlpatému spoločníkovi vždy čerstvú vodu očistenú od prachu, chlpov a iných nečistôt. Pred vyčerpaním vody vás v dostatočnom predstihu aplikácia upozorní, že je čas na jej doplnenie.

Kúpiť Xiaomi Smart napájaciu fontánu za 60 eur.

Xiaomi Smart fontána / Zdroj: Xiaomi

Pre nadšencov smart domácnosti: Mi Smart Doorbell 3

A ešte jedna záležitosť pre smart domácnosť, ktorá je na našom trhu čerstvou novinkou. Smart dverový zvonček tretej generácie prináša viacero vylepšení. Je vybavený snímačom s až 2K rozlíšením pre detailnejší obraz susedov, poštárov alebo kohokoľvek pred dverami. Scénu zachytáva urtraširokouhlo (106 stupňov) a v pomere strán 4:3 pre celistvejšiu predstavu o tom, čo sa deje pred dverami.

Xiaomi Mi Smart Doorbell / Zdroj: Xiaomi

Podporuje aj systém rozoznávanie ľudskej postavy, takže automatické nahrávanie a notifikácia do mobilu neprídu pri každom otvorení výťahových dverí na chodbe paneláku alebo prejdením auta pred domom. Samozrejmosťou je obojstranná komunikácia, takže sa s hosťom môžete cez mobilnú aplikáciu porozprávať aj keď práve nie ste doma. Jasný nočný režim je už štandard, rovnako ako bezdrôtový hlasný zvonček, ktorý si môžete dať aj na druhú stranu domu. Mi Smart Doorbell 3 na jedno nabitie 5 200 mAh batérie vydrží zhruba 4 až 5 mesiacov a disponuje aj alarmom proti odcudzeniu. Xiaomi k tomu pridáva aj bezplatný 72-hodinový archív, takže vždy máte prehľad čo sa pre dverami udialo aj tri dni dozadu. Počas vianočnej zľavy sa Mi Smart Doorbell 3 predáva o 20 eur lacnejšie oproti bežnej cene, teda za 99 eur.

Kúpiť Xiaomi Mi Smart Doorbell 3 za 99 eur.

Xiaomi Mi Smart Doorbell / Zdroj: Xiaomi

Využite vianočnú akciu

Inšpirovali sme vás? Navštívte oficiálne kamenné predajne alebo www.mi-store.sk a vyberte si vysnívaný darček pre vašu rodinu a blízkych. Od 5.12. do 18.12. prebieha vianočná akcia, kde vyberiete skvelé darčeky pre všetkých členov rodiny. 

V spolupráci so Xiaomi Slovensko.