Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Buds 4 sú tu: Nádherný dizajn a 30-hodinová výdrž k tomu!

Xiaomi Buds 4 sú tu: Nádherný dizajn a 30-hodinová výdrž k tomu!

Xiaomi má nové bezdrôtové slúchadlá, ktoré posúva na novú úroveň.

0

Xiaomi počas oficiálneho uvedenia novej série Xiaomi 13 predstavilo aj niekoľko nových produktov. Medzi nimi sa nachádzajú aj mimoriadne obľúbené bezdrôtové slúchadlá Xiaomi Buds 4, ktoré prinášajú niekoľko dôležitých zmien.

Slúchadlá na prvý pohľad zaujmú najmä svojím dizajnom nabíjacieho puzdra, ako aj samotných slúchadiel. Vnútri sa nachádzajú 11-milimetrové grafénové magnetické meniče s podporou dynamického ekvalizéru. Ten je navrhnutý tak, aby zabezpečoval čo najvyššiu kvalitu reprodukcie hudby vo všetkých podmienkach.


Prečítajte si tiež


Xiaomi Buds 4
Zdroj: Xiaomi

Odfiltrujú nielen hlasy, ale aj vietor

Slúchadlá sa tiež pýšia funkciou automatického potláčania okolitého hluku (ANC), ktorá podľa slov Xiaomi dokáže odfiltrovať aj 32 km/h vietor. Či sa toto tvrdenie pretaví aj do reality radi otestujeme v recenzii.

Xiaomi Buds 4
Zdroj: Xiaomi

Čo sa konektivity týka, v Xiaomi stavili na najmodernejší Bluetooth 5.3 a podporu kodeku LHDC 5.0. Samozrejmosťou je aj zvýšená odolnosť, konkrétne v prípade Buds 4 ide o certifikáciu IP54, ktorá zaručí odolnosť v prašnom prostredí a slúchadlám dokonca nevadí ani to, ak sa spotíte alebo keď zmoknete.

Xiaomi Buds 4
Zdroj: Xiaomi

Každé zo slúchadiel je vybavené 35 mAh batériou, čo pri vypnutej funkcii ANC zaručuje výdrž až 6 hodín. Slúchadlá si ale môžete jednoducho nabiť prostredníctvom puzdra, ktoré v sebe nesie dosť energie na ďalších 30 hodín počúvania. Ak si zapnete funkciu ANC, výdrž sa skráti na 20 hodín.

Slúchadlá je nutné nabíjať prostredníctvom USB-C kábla. Xiaomi tvrdí, že puzdro disponuje rýchlym nabíjaním a len 10 minút na kábli doplní dosť energie na 2,5 hodiny počúvania hudby.

Xiaomi Buds 4
Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Buds 4: Cena a dostupnosť

Xiaomi Buds 4 sú zatiaľ dostupné len v Číne. Na Slovensko, resp. do Európy majú prísť začiatkom budúceho roka. Každopádne, v Číne sa predávajú za približne 100 € s DPH. Cena na Slovensku sa môže líšiť.