Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 13: Čo všetko vieme? Výdrž batérie bude o triedu lepšia než...

Xiaomi 13: Čo všetko vieme? Výdrž batérie bude o triedu lepšia než na iPhone!

Prekonať má aj batériového kráľa, iPhone 14 Pro Max.

0

Xiaomi sa momentálne pripravuje na uvedenie novej generácie vlajkového smartfónu, Xiaomi 13 a novej verzie používateľského rozhrania, MIUI 14. Udalosť, počas ktorej má dôjsť k predstaveniu, má prebehnúť už 1. decembra.

Generálny riaditeľ a zakladateľ Xiaomi, Lei Jun, tesne pred predstavením na čínskej sociálnej sieti Weibo zdieľal dlhší príspevok týkajúci sa chystaných noviniek, píše GizmoChina. V jednej z tých zaujímavejších častí textu sa venoval výdrži batérie Xiaomi 13. Tvrdí, že viac ako výdrž batérie, ho trápilo to, aký dopad by mala veľká batéria na hrúbku celého zariadenia. Z dostupných informácií vieme, že Xiaomi 13 bude nakoniec vybavený objemnou 4 500 mAh batériou.

Xiaomi 13 výdrž batérie
Zdroj: Lei Jun / Weibo

Toto je pravdepodobne najväčšia možná kapacita, ktorá by okrem dobrej výdrže batérie zaistila aj pohodlné rozmery celého zariadenia. Spokojný je aj generálny riaditeľ Lei Jun, ktorý zdieľal aj predbežné porovnanie s vlajkovými loďami konkurenčných výrobcov.

Výdrž batérie základného modelu Xiaomi 13 je podľa meraní Xiaomi ešte lepšia než výdrž batérie iPhone 14 Pro Max, ktorý je považovaný za jeden z najlepších telefónov. Minimálne v tomto smere. Zakladateľ Xiaomi tiež priznal, že sympatická čínska firma už dlhú dobu pracuje na výkonnom zariadení, ktoré výdrž by sa priblížila k dvom dňom. Vyzerá to tak, že toto úsilie sa konečne prejaví aj v produkte, ktorý si budeme môcť bežne kúpiť.