Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi 13 Pro príde už čoskoro: Toto všetko o ňom vieme už...

Xiaomi 13 Pro príde už čoskoro: Toto všetko o ňom vieme už teraz. Máte sa na čo tešiť!

Nie že by bol škaredý, ale mnohí asi čakali viac.

1

S novými smartfónmi sme na tento rok ešte neskončili. V priebehu decembra by sme sa totiž mali dočkať odhalenia čerstvých vlajkových lodí spoločnosti Xiaomi, ktoré debutujú pod označením Xiaomi 13. Najviac pozornosti sa dostáva predovšetkým modelu Xiaomi 13 Pro, a to nielen kvôli jeho hardvérovej výbave, ale aj dizajnu.

Začneme výbavou. Podľa príspevku od heyitsyogesh na Twitteri by mal prednú stranu zariadenia pokrývať špičkový 6,7″ 2K displej doplnený o LTPO vrstvu. To znamená, že ponúkne aj vysokú a adaptívnu obnovovaciu frekvenciu. Rátať máme aj s malým kruhovým výrezom pre selfie fotoaparát s rozlíšením 32 Mpx.

Čo sa týka interiéru, Xiaomi 13 Pro ponúkne najnovšiu generáciu vlajkového čipsetu spoločnosti Qualcomm – Snapdragon 8 Gen 2. Čip bude spolupracovať s 8 až 12 GB rýchlej operačnej pamäte a 128, 256 až 512 GB rýchleho interného úložiska. Chýbať nebude ani objemná batéria s kapacitou 4 800 mAh a podporou pre bleskové 120 W nabíjanie.

Niekoľkých vylepšení sa dočkáme aj v oblasti fotografie. Hlavnú úlohu zohrá 50 Mpx snímač obrazu o veľkosti 1″. Údajne pôjde o objektív IMX989 od Sony. Foto modul ďalej poskytne útočisko pre 50 Mpx ultraširokouhlý objektív a 50 Mpx teleobjektív. Netreba pritom zabúdať na spoluprácu so spoločnosťou Leica, ktorej pričinienie spoznáme predovšetkým v oblasti farieb, podobne ako pri Xiaomi 12S Ultra.

Príliš obyčajný?

Presuňme sa k dizajnu. Vizuál vlajkových lodí od Xiaomi tento rok neprinesie žiadne veľké zmeny. Reč je predovšetkým o zadnej strane, ktorá bude vybavená generickým štvorcovým foto modulom s tromi rovnako vyzerajúcimi snímačmi a jedným LED svietidlom.

Áno, dizajn je subjektívny. No predsa len ak sa pozrieme na vizuály, ktoré Xiaomi ponúklo v priebehu posledných rokov, Xiaomi 13 Pro neponúkne nič nové. Na druhú stranu, rendery sú rendery. Finálny dizajn tak môže nakoniec vyzerať úplne inak.

Viac než lákavá cena

Napokon tu máme cenu. Tá sa podľa ďalšieho informátora, OnLeaks, vyšplhá na 66 800 indických rupií, čo v prepočte vychádza na necelých 817 eur. Je teda dosť možné, že Xiaomi 13 Pro bude jednou z najlacnejších vlajkových lodí na trhu.

Všetky uvedené informácie vám však odporúčame brať s aspoň miernou rezervou, nakoľko nepochádzajú od oficiálnych zdrojov. Či sú alebo nie sú pravdivé sa dozvieme v priebehu decembra.